HomeFeaturedFocusMotorul electric e şi pentru bărbaţii răi

Motorul electric e şi pentru bărbaţii răi

volar-e-ev

Una dintre previziunile despre viitor care pare desprinsă din filmele SF ale copilăriei şi în care IT-ul are o implicare serioasă, mai apropiată decât cea cu roboţii care subjugă omenirea, este cea în care clasicele motoare ale maşinilor noastre sunt înlocuite de motoare electrice. Autovehiculul electric reprezintă viitorul, în măsura în care cei care controlează industria petrolieră nu vor încerca să pună piedică dezvoltării sale (asta a fost pentru cei cărora le plac teoriile conspiraţiei).

În prezent, această previziune legată de viitor, bazată pe o prezenţă tot mai ridicată a motoarelor electrice în rândul autovehiculelor este umbrită de o părere preconcepută destul de des întâlnită, conform căreia maşinile cu motoare electrice sunt pentru… pussies. Chiar nu am găsit un termen mai la îndemână, vă rog să mă credeți!

Ei bine, astăzi vom demonta o bună parte din această teorie, prezentându-vă două noi vehicule cu motoare electrice dar şi cu nişte capacităţi sportive ieşite din comun. Faceţi cunoştiinţă cu Land Rover Defender 110 EV, care face faţă cu brio la tot felul de dificultăţi ale terenului şi care, prin înglobarea tehnologiei Hill Descent Control îşi încarcă acumulatorii la coborâre.

land-rover-ev

Nu sunteţi genul off-road? Vă plac mai degrabă asfaltul şi viteza? Nici o problemă, avem un alt protagonist. Este vorba despre Volar-e EV, un prototip nu cu unul, ci cu patru motoare electrice, care pot dezvolta împreună până la 1000 de cai putere, care poate atinge 300 km/h viteză maximă şi care accelerează până la 100 km/h în 3.4 secunde.

Priviţi vă rog filmuleţul în care putem vedea ce ştie să facă acest prototip sprinten şi spuneţi dacă nu aţi da mâine maşina din dotare pentru el. Asta în cazul în care nu ar fi doar un prototip, dacă nu ar costa cât o navetă spaţială a celor de la NASA şi dacă ar exista spaţii pentru alimentarea acestor vehicule. Cum suna teoria aia a conspiraţiei legată de maşinile electrice şi figurile mari din industria petrolului?

 

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep