HomeFeaturedFocusSe întrerupe livrarea de iPad-uri în școlile din Statele Unite

Se întrerupe livrarea de iPad-uri în școlile din Statele Unite

iPad in school

Mai țineți minte contractul impresionant pe care Apple reușise să-l încheie cu autoritățile americane, prin care 640.000 de iPad-uri trebuiau să ajungă la elevii din districtul Los Angeles? Ei bine, după derularea primei etape, au apărut probleme majore care au dus la întreruperea sa.

Probleme majore constau în faptul că, în doar câteva zile de la primirea tabletelor, un număr de aproximativ 300 de elevi de la Theodore Roosevelt High School, au reușit să treacă de protocolul de securitate care le bloca accesul la anumite aplicații Facebook, Twitter și cu ce își mai ocupă timpul adolescenții americani. Pe care, în mod normal, nu ar fi avut voie să le folosească. Păi la ce bun îi mai dai unui adolescent iPad, dacă nu are voie să folosească nimic din ceea ce își dorește. Ciudat că în momentul anunțării acestui proiect, nimeni nu a specificat că se va limita accesul la aplicații. Și se pare că situația este similară și în alte școli din district. Ia să te vedem Obama, cum îi mai ajuți acum pe Apple! Te pui cu ingeniozitatea micilor hackeri?

Soluția găsită de autorități este una provizorie. Deocamdată s-a întrerupt livrarea către elevi și se discută varianta în care aceștia vor fi obligați să lase la școală iPad-urile respective, pe care le vor folosi doar în școală și doar în scopuri didactice. Așa le trebuie! Oare pe cei care le primesc în avion la ce îi va duce mintea să le folosească?

via Los Angeles Times

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep