HomeFeaturedFocusSamsung Galaxy Note 3, primele impresii ale unui utilizator obisnuit

Samsung Galaxy Note 3, primele impresii ale unui utilizator obisnuit

De aproximativ o săptămână am avut ocazia să mă joc cu un Samsung Galaxy Note 3, sosit la teste prin amabilitatea Samsung România. Este unul dintre cele mai noi telefoane de pe piața din România și nu numai, astfel încât curiozitatea pasionatului de gadgeturi din mine a fost mare. M-au împins spre această dorință acerbă de a-l butona mai mulți stimulenți. Am vrut să văd cum mă descurc cu un produs atât de mult vehiculata și în același timp contestata categorie phablet. De asemenea, am vrut să văd cum se mișcă o combinație de Snapdragon 800 și o memorie RAM de 3 GB, cea mai mare de pe un smartphone la ora actuală. Și nu în ultimul rând am vrut să gust și eu din experiența Android 4.3, cu pofta unui utilizator preponderent de Android, dar cu o senzație plăcută lăsată și de Windows Phone. Ce pot să vă spun dupa această primă săptămână de utilizare a lui Galaxy Note 3, veți afla în cele ce urmează.

Dar pâna acolo, pentru a evita discuțiile ulterioare, prefer să repet că este părerea (pe alocuri subiectivă) a unui utilizator normal, obișnuit, fără pretenții exagerate de la un smartphone, asa cum am specificat de atâtea ori când produse mi-au mai trecut prin mână. Acum, că lucrurile acestea au fost clarificate, putem trece la eroul acestui material: Samsung Galaxy Note 3 este un telefon care impresionează!

size

În primul rând ca dimensiune. Este prima dată când folosesc un smartphone cu display de 5,9 inchi. Dacă mă întreba cineva cu ceva vreme în urmă dacă mă văd folosind un produs din categoria phablet, aș fi râs. Și în continuare mă bufnește râsul când îl duc la ureche, mai ales când sunt în spații publice sau pe strada. De fiecare dată când îl scot din buzunar pentru a răspunde mă simt nesigur, am senzația că nu îl pot ține cu o singură mână. Iar dacă vrei să navighezi prin meniuri, e mult mai usor să folosești ambele mâini. Setările pentru utilizarea cu o singură mână sunt utile, dar rezolvă doar parțial problema. Priza fizică cu o singură mână nu poate fi rezolvată. Obișnuit cu telefoanele de dimensiuni normale, am fost pus în dificultate de mai multe ori. Odată, când îl băgam în buzunarul pantalonilor. Să presupunem că reușești, că încape. Te sui la volan! E o problema de pliere daca nu ai buzunare destul de largi! Dacă treci și de asta, urmează piatra de încercare: conduci, ai telefonul în buzunarul de la pantaloni, și sună. Scoate-l! Nu poți și renunți resemnat. Țin să precizez că mi s-a întâmplat, chiar dacă nu port blugi de tip hipster, prin care te chinui să îți bagi si piciorul când îi îmbraci!

Este clar! Telefonul este incomod. Și nu am o mână tocmai mică. Sentimentul este ciudat și aici intervine partea de apreciere subiectivă pe care o pomeneam mai devreme. Personal îl găsesc prea mare pentru un smartphone! M-aș limita la un 4,5 sau 5 inchi, mi se pare dimensiunea ideală pentru un smartphone. Dar este o chestiune de gusturi.

galaxy note 3 macro

 

Ecranul

Lucrurile se schimbă radical în ceea ce privește dimensiunea sa, când vine vorba despre utilizarea telefonului la activități care pun în valoare display-ul de 5,9 inchi. Cu o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli și o densitate de aproximativ 386 ppi, telefonul te încântă de la activități de mailing, trecând prin urmărirea pozelor din galerie, dar mai ales dacă sunteți genul care mai încearcă și câte un joc! Eu personal nu sunt genul care să urmărească filme pe smartphone sau pe tabletă, dar am încercat și acest aspect și totul este încântător. Funcția prin care îți aduci filmul în homescreen sau în orice alta aplicație pe care o folosești (am incercat cu mail-ul și a funcționat, am scris un mail în timp ce filmul îmi rula în partea de sus a ecranului) este interesantă. Mă gândesc că un utilizator care urmărește conținut video de pe smartphone o găsește mult mai utilă decât mine.

La citirea mailurilor, activitate pe care o fac destul de des, la partea de Facebook sau atunci când te uiți la pozele făcute, ecranul imens își dovedește încă odată utilitatea. Și pentru că am vorbit despre pozele făcute, ajungem la o altă caracteristică a telefonului pe care o folosesc destul de des: camera foto.

Camera foto

Nu am avut plăcerea să mă joc nici cu Nokia Lumia 925, nici cu Lumia 1020, care încă sunt la noi (așa că speranță încă mai există). M-a încântat destul de tare camera de pe Lumia 720. Dar camera foto de pe Samsung Galaxy Note 3 este, parcă, mai bună. Din smartphone-urile pe care le-am butonat personal măcar o săptămână, aș spune că este cea mai OK.

Vedeti mai jos cateva exemple, prima poza facuta cu Galaxy Note 3, a doua cu Huawei Ascend G510:

note3 1

 

ascend g510 1

Și când spun OK, mă refer la fotografiile făcute pentru a surprinde un moment inedit, la genul acela de fotografii nestudiate prea mult, realizate pe setările din modul auto. Nimic care să emită vreo pretenție de fotograf mai sus de nivelul amator. Am folosit pentru comparație, bătrânul deja Huawei Ascend G510 și am fotografiat cu lumină naturală puternică din spate, pe modul auto, un hai să îi spunem peisaj urban. Diferența este enormă, atât la fotografia de ansamblu, cât și la detalii. Pozele vorbesc de la sine, comentariile sunt de prisos. Am încercat de asemenea o fotografie cu zoom. S-a descurcat și acolo onorabil. Camera de 13 megapixeli (4128 x 3096) de pe Note 3 își face treaba pe deplin.

prima poza facuta cu Galaxy Note 3, a doua cu Huawei Ascend G510:

note3 2

ascend g510 2

note 3 detaliu

ascend g510 detaliu

Un alt punct la care telefonul m-a impresionat îl reprezintă autonomia. Acumulatorul de 3200 mAh împinge autonomia în regim normal de utilizare (și v-ați cam făcut idee despre ce înseamnă la mine regim normal), înspre trei zile întregi, ceea ce este relativ decent.

Concluzie

După o săptămână de utilizare aș putea concluziona că Galaxy Note 3 este un phablet interesant, cu câteva puncte forte. Îmi plac la el, calitatea display-ului, combinația de procesor și memorie RAM care nu s-a încurcat în absolut nimic, camera foto și autonomia. Nu îmi plac la el dimensiunea, faptul că după 10 minute de Real Racing 3 se cam înfierbântă într-o parte sau faptul că o dată în această săptămână de utilizare am rămas, din senin, în mijlocul Brașovului, fără semnal (deși pe display apărea semnat maxim, telefonul era incapabil să inițieze sau să primească apeluri), situație pe care doar un restart a rezolvat-o. Una peste alta, este un smartphone de top care mă atrage, dar pe care nu mă văd folosindu-l în mod permanent. Cine știe însă cum se vor schimba preferințele în această direcție, modelate cumva și de evoluția trendurilor în zona de smartphone.

11 COMENTARII

  1. Prietene, ești praf la scris. Aberații dinastea vedeam doar la bloggerii generaliști ale căror capacități de analiza lipsesc cu desăvârșire. Lasa-ne.

    • Nu suntem prieteni (e plin de “prieteni” zilele astea pe aici)! Suspect de repede si extrem de anonim ai postat dupa ce a aparut articolul sus, ma bucur ca ma urmaresti atent! 🙂
      Alte explicatii nu am chef sa iti dau!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep