HomeFeaturedFocusPrimul TV 4K lansat în România

Primul TV 4K lansat în România

BRAVIA KD-84X9005

Săptămâna trecută Sony a lansat în Băneasa Mall primul televizor 4K din România: BRAVIA KD-84X9005 cu diagonală de 84 inci (2,13 metri!) pe care îl puteți vedea la Băneasa Shoppiing City în zona food court. Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale încorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni și capabil să redea până la 50W. Cumpărătorul îl primește direct acasă, serviciul de instalare fiind inclus în preț – care nu e de ici de colo: 26000 de EUR. Înainte de a fi livrat Sony asigură consultanță gratuită pentru găsirea modalităților optime de instalare.

SONY BRAVIA KD-84X9005_2

Despre el, Lucian Rădulescu, Country Head Sony pentru România, Bulgaria și Republica Moldova spune:

“Noul televizor BRAVIA 4K deschide atât un segment de piață, cât și o nouă eră în tehnologia de imagine pentru acasă. Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltatată pe baza experienței vaste pe care Sony o are în industria cinematografică, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima cameră video 4k”

BRAVIA-84-inch

Cei 214 cm diagonală ai ecranului permit o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, de patru ori mai mare decât a unui televizor Full HD clasic. Sony a optimizat algoritmul “X-Reality PRO” prin adăugarea unei baze de date pentru televizoarele LCD 4K. Această optimizare a permis convertirea la rezoluția 4k a imaginilor și conținutului video provenit din transmisii digitale HD sau Blu-ray.

Sony Bravia KD 84X9005

Acum că încep să fie disponibile și pentru consumer (high end e adevărat) televizoarele 4K ar cam fi cazul să înceapă și conținutul să apară. Probabil că exact ca în cazul 3D va mai trece ceva timp până să vedem conținut de calitate 4K. Ceea ce e clară e direcția: 4K e acum probabil un moft, în 3-4 ani va fi un standard acceptat de toți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Actuala TV3D va fi “ajutata” sau inlocuita de TV3D existenta inca din Anul 1995,creata de mine.
    Functioneaza fara dispozitive intermediare(tip ochelari), pe relativ ori ce tip de display de buna calitate, imaginea este socanta (pozitiv), iar costurile sunt relativ scazute.Pe unul ceva mai modest, imagine este S sau U- HD- foto(tip 4k sau 8K).
    Nu am reusit sa impun inventia(inventiile), in primul rind din cauza neincrederii si obisnuitelor pareri negativiste ale conationalilor si specialistilor- Nu au reusit ei francezii, japonezii sau americanii, si te lauzi d-ta cu asta, – sau – Pleaca domnule in strainatate si arat-o acolo- acesta fiind un oficial).
    Am dat alte doua inventii “la schimb” pentru a fi ajutat in tara(pe baza uneia dintre ele , “cineva” a ajuns director la un mare institut ”via Anglia”, insa si acolo a cam facut prapad, asa ca a fost dat afara,- insa nu am primit decat promisiuni si incercari de a fi “fentat” si cu acestea doua(TV3D pentru o singura persoana si TV3D pentru mai multe-respectiv cite pot vedea ecranul.
    Revin cu aceste informatii, deoarece a cam venit momentul de cotitura in aceasta privinta, mai ales prin prizma relativei stopari a progresului TV3D actuale si a problemelor vizuale inerente unui proces semi-artificial.
    Cu stima
    Izvoras Sorin Scurtu

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep