HomeFeaturedFocusSamsung a livrat cele mai multe smartphone-uri in 2013: 320 milioane

Samsung a livrat cele mai multe smartphone-uri in 2013: 320 milioane

image

Într-o piață de smartphone-uri aproximată la 1 miliard de unități (am văzut mai devreme că există o mică controversă în jurul acestei cifre) Samsung a reușit să livreze nu mai puțin de o treime, mai exact 320 de milioane de unități, cel mai mare volum reușit vreodată într-un singur an de către un producător. Volumul reprezintă o creștere cu 41% față de ceea ce a reușit Samsung în 2012. Evident, marea majoritate din aparate sunt cele low-end, fanioanele Galaxy S4 și Galaxy Note 3 având ponderi reduse.

Prin comparație, Apple, ocupanta locului doi, a reușit să livreze cam jumătate (153,4 milioane) din ce a livrat Samsung, cu 51 milioane de iPhone-uri în primul trimestru fiscal (ultima parte din 2013). Următorii pe listă sunt Huawei cu 50 milioane (ar trebui să începem să ne obișnuim cu companiile chinezești în top-ul vânzărilor), LG cu 47,6 milioane și Lenovo cu 45,5 milioane.

Restul producătorilor și aici includem și Google cu Motorola au împreună 373,3 milioane – aici îmi pare tare rău de HTC care nu reușește să își revină pe o piață în care au fost pionieri și în care au inovat mereu.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep