HomeFeaturedFocusRazboiul clonelor: care sunt producatorii chinezi ale celor mai reusite clone de...

Razboiul clonelor: care sunt producatorii chinezi ale celor mai reusite clone de smartphone

No_-1

Fiți foarte atenți atunci când cumpărați un smartphone de TOP la un preț foarte bun pentru că sunt șanse destul de mari să vă alegeți de fapt cu o clonă. Chinezii s-au specializat în treaba asta și uneori copia le iese chiar foarte bine, prea bine aș zice. Știți probabil că în China se produce și se clonează orice, de la telefoane la ceasuri, mașini, haine etc. Imediat o să vedem cum clonează și oameni, asta dacă nu au făcut-o deja și noi nu știm.

Pentru cineva care a avut ocazia să vadă măcar o dată un produs original și aici mă refer la un smartphone de TOP, detectarea unei clone ar trebui să fie un lucru banal. Din păcate nu toți avem ocazia să ne jucăm zilnic cu aceste produse speciale așa că mereu există șansa să fim duși de nas de un vânzător și să ne alegem cu o clonă.

Așadar, mare atenție la ce veți cumpăra. E destul de greu să se copieze identic aspectul și calitatea materialelor de pe un iPhone de exemplu, dar pentru altele lucrurile ar putea să nu fie la fel ca clare.

Din pleiada de falsificatori sunt patru companii care au ieșit în evidență prin rapiditatea, atenția la detaliu și nerușinarea cu care copiază produse deja consacrate.

Sub brandul No. 1 veți găsi Samsung Galaxy Note 3, Note 4, Galaxy S5, OnePlus One, Xiaomi Mi4 chiar și iPad Mini respectiv recentul Galaxy S6. De cele mai multe ori No.1 e prima companie care aruncă pe piață clonele, se mișcă foarte bine din acest punct de vedere.

Ca fapt divers, uitați o comparație între Samsung Galaxy S5 și clona S5 semnată No.1:

 

GooPhone

Al doilea concurent este GooPhone, care clonează orice, oricând, oricum. Focusul este pe cele mai noi aparate care în principiu sunt și cele mai căutate și se vând chiar bine.

Uitați cum arată iPhone 6 VS Goophone i6 :

 

OrientPhone

Urmează OrientPhone, compania ce produce probabil cea mai completă gamă de clone. Este o divizie a OrientDeal care probabil că face bani frumoși cu aceste practici de copiere a modelelor consacrate.

OrientPhone are clonă de Galaxy Note 3. Uitați-o:

 

HDC

Și nu în ultimul rând HDC (nu HTC!) centrați și ei pe flagship-uri. În  momentul de față oferă peste 100 de modele inclusiv clone de Galaxy S6 și în viitor poate și S6 edge.

Până apar astea uitați o comparație între S5 și clona sa semnată HDC:

 

Știu că mulți vor ridica din umeri și vor zice ”ce e rău cu clonele astea?”. Vă zic un singur lucru: dacă credeți că o clonă pe care dați destui bani o să vă facă să vă simțiti bine doar pentru că arată aproape la fel cu originalul, atunci dați banii. Gândiți-vă totuși că e un design furat și calitatea materialelor mult inferioară, ca să nu mai zic de performanță.

Ca să nu mai aduc în discuție faptul că promovarea furtului nu e o treabă tocmai ok.

Cu toate astea mă aștept ca în foarte scurt timp astfel de produse să fie promovate și la noi de diverși.

via PhoneArena

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. aaaa…un smatphone trebiue sa te ajute sa comunici, sa trimiti un mail, sa navighezi pe o pagina de internet, sa te ajute la orientare cu ajutorul GPS-ului, sa te distreze cu ceva jocuri si aplicatii. Amandoua telefoanele fac lucrul asta. A, daca esti snob si vrei sa cada femeile cand arunci S6-le pe masa, plateste 40 de milioane si ia-ti Samsung. Daca esti om chibzuit si pentru care smartphone-ul este in primul rand o necesitate, ia-ti o clona. Din diferenta de bani poti pleca si cateva zile la munte.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep