HomeFeaturedFocusMicrosoft o sa permita instalarea de firmware oficial si pe aparatele din...

Microsoft o sa permita instalarea de firmware oficial si pe aparatele din programul Insider Preview

lumia950-1040x580

Ieri seară a ieșit o informație interesantă via Microsoft: smartphone-urile din programul Windows 10 Mobile Insider Preview vor putea să primească totuși update-uri de firmware. Dacă nu știați încă, odată înrolate în Insider Preview aparatele primesc pe această cale (e drept mult mai des) doar update-uri legate de sistemul de operare, nimic pentru firmware. Pentru că au fost probleme multe (mai ales pe Lumia 950 și 950 XL) Microsoft a decis să ofere o modalitate de ieșire (sp îi zicem temporară) din program care să permită și instalarea noilor versiuni de firmware pentru telefoane.

Soluția oferită constă în introducerea unei a treia opțiuni în aplicația Windows Insider, adică Production.

production

E deja disponibilă în cea mai nouă versiune a aplicației Windows Insider. Dacă optați pentru Production atunci aparatul va reporni și nu veți pierde niciun fel de informație de pe el, sistemul de update fiind redirecționat către cel oficial, deci capabil de a primi update-uri de firmware.

După update-urile de rigoare, se poate intra înapoi în program, de unde a fost părăsit.

Cu toate că pare o chestie care aduce Insider-ilor opțiunea de a avea mai devreme acces la firmware (Așa cum au la sistemul de operare), nu este chiar așa. Update-urile de firmware vor fi în continuare create și distribuite cu acordul operatorilor …

Ce se schimbă? Faptul că nu mai trebuie un reinstall de Windows 10 Mobile oficial, ce presupune alocarea a câteva ore bune pentru refacerea sistemului de operare și a aplicațiilor.

Sună bine!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep