HomeFeaturedFocusMister rezolvat: apare o explicatie plauzibila pentru scaderea in timp a performantei...

Mister rezolvat: apare o explicatie plauzibila pentru scaderea in timp a performantei iPhone-urilor

iphone-8-front

După mult timp în care doar s-a speculat pe marginea motivului pentru care modelele mai vechi de iPhone începeau brusc să meargă încet, se pare că s-a ajuns la o explicație: bateria.

Mai exact îmbătrânirea bateriei de pe iPhone duce și la încetinirea lui. Cam asta reiese dintr-o discuție purtată de utilizatori pe Reddit, concluzie surprinzătoare de altfel pentru că până acum nimeni nu se aștepta ca odată cu pierderea din capacitate a bateriei să se piardă și din performanță. Da, e de înțeles că în timp bateria se degradează, dar nu prea avea sens (până acum) ca și performanța să sufere.

image

Dar se pare că e adevărat: mulți utilizatori au observat că odată cu schimbarea bateriei de pe iPhone și performanța își revine. Există și dovezi: testele Geekbench arată că iPhone-urile cu baterii degradate au scoruri mai mici și odată schimbate bateriile, performanța revine la normal. Datele sunt extrase din baza de date Geekbench și se văd clar diferențe pentru iPhone 6S, cu diferite versiuni de iOS.

Informația e relevantă în contextul în care există mitul conform căruia atunci când se apropie lansarea unui nou iPhone/iOS Apple introduce în mod deliberat probleme de performanță pentru ca utilizatorii să facă upgrade. Acest aspect nu a fost demonstrat niciodată cu toate că degradarea de performanță era prezentă și raportată de foarte mulți utilizatori.

image

Acum, pe baza datelor furnizate de Geekbench putem să ne gândim că avem o explicație plauzibilă (chiar dacă nu cea mai clară și în niciun caz definitivă) legată de faptul că performanța iPhone-urilor scade în timp.

Dăm vina pe baterie.

Așa că dacă simțiți că iPhone-ul începe să dea semne de oboseală, verificați-i stadiul de viață al bateriei și dacă e nevoie, schimbați-o. S-ar putea să vedeți că reînvie.

UPDATE: Apple a confirmat că într-adevăr aceasta este explicația pentru faptul că modelele mai vechi de iPhone au degradare de performanță. Pe scurt, odată ce capacitatea autonomiei scade, Apple umblă la frecvența procesorului în așa fel încât să aibă cam aceiași autonomie.

via Geekbench

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep