HomeFeaturedFocusArgumentul suprem in cazul de copiere Apple vs Samsung: un banal icon

Argumentul suprem in cazul de copiere Apple vs Samsung: un banal icon

După mai multe zile de dezbateri aprinse și argumente PRO și CONTRA afirmației că Samsung a copiat multe din produsele Apple – afirmație pe care orice om cu scaun la cap o remarcă imediat ce vede un Samsung Galaxy S și un iPhone și mai ales similaritățile dintre cele două produse atât la nivel hardware cât și la nivel software – Apple a adus un argument greu de combătut: dintre toate icon-urile pe care Samsung le-ar fi putut alege pentru a desemna aplicația Gallery, coreenii au ales o floare a soarelui. Întâmplător, același simbol pe care îl are și Apple în iOS pentru o aplicație similară.

Coincidență? Greu de crezut după cum spune Susan Kare, artista ce s-a ocupat de crearea mai multor icon-uri din produsele software Apple. Imaginea aleasă de ea este complet aleatoare. Care sunt șansele ca cineva care lucrează la un produs similar să aleagă tot același motiv, fără se inspire?

Minime.

Susan Kare spune:

Această imagine este o reprezentare reală sau o fotografie a unei flori a soarelui, pusă pe un cer albastru ca fundal și simbol al aplicației de acces la galeria foto….

Pare a fi o fotografie generică, cără nicio referire la un aparat foto sau alt produs din zonă. Floarea soarelui nu are reprezentare consacrată în zona foto, vreo experiență memorabilă și nici nu se identifică cu o anumită persoană.

This image appears to be a realistic illustration or photograph of a single sunflower matted against a blue sky background as a symbol for the Photos application (used for viewing photos on the device). The flower evokes a photograph but is an apparently arbitrary choice for a category often represented by iconic vacation scenes (e.g., beaches, dogs, or mountain landscapes). It symbolizes photos, but it does not suggest a literal representation of a printed photo or typical digital photo aspect ratio. It seems to be a generic photograph—without a reference to any particular camera or photographic end product. The sunflower is a non-controversial subject that is not specific, such as a photo of a particular, identifiable person or place, and the blue sky both provides contrast against black and is a general symbol of optimism. It also echoes the sunny day image on the Weather icon. The icon is the subject of U.S. Trademark Reg. No.

Pe site-ul http://samsungcopiesapple.tumblr.com/ sunt postate mai multe fotografii care pun alături produse Samsung cu cele Apple.

Cât de mult vi se pare că seamănă?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Pai … cine nu are bani de iPhone sau cine nu vrea sa fie inrolat in armata alba, sa poata gasi ceva similar :). Se pare ca strategia a dat roade pentru ca S2 s-a vandut in peste 30 mil de unitati.

  2. intrebarea mea este… da de ce? Care e interesul samsung sa fie “copy-paste” (ca tot e la moda termenul?) . Asa mare sa fie profitul lor din confuzia creata ..

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep