HomeFeaturedFocusCumpărăturile făcute prin smartphone sau tabletă au crescut exploziv

Cumpărăturile făcute prin smartphone sau tabletă au crescut exploziv

tablet_shopping_research_2011-580x431

Este până la urmă firesc să se întâmple acest lucru, având în vedere faptul că telefonul sau tableta tind să fie implicate în cât mai multe activități din viața cotidiană a omului modern.

Studiul realizat de către cei de la eMarketer și citat de către cei de la Cnet vine să confirme această evoluție. Chiar dacă se referă la piața din Statele Unite, am convingerea că evoluția are același trend crescător și la nivel global.

chart

În anul care tocmai s-a încheiat, americanii au facut cumpărături online, de pe device-urile mobile (smartphone sau tabletă) în valoare de aproximativ 25 de miliarde de USD, cu o creștere de 81 de procente față de 2011. Iarăși o evoluție firească, procentul pe care cumpărăturile de pe telefon sau tabletă îl reprezintă din totalul cumpărăturilor online este în creștere, ajungând în 2012 la un nivel de 11 procente, și estimându-se că vor depăși 15 procente anul acesta. Studiul oferă și previziuni pentru viitor, care păstrează acest trend.

Chiar dacă cifrele se referă doar la piața de peste ocean, sunt convins că și în țările mai apropiate de noi, și chiar și în România, lucrurile evoluează în această direcție. Telefonul sau tableta tind să fie implicate în tot mai multe activități de-ale noastre. Este o sabie cu două tăișuri, pentru că astfel, devenim tot mai dependenți de un device mobil. Că e bine sau rău, o să vedem odată cu trecerea timpului.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep