HomeFeaturedFocusLumia 1020 prezentat de Nokia: veti vedea lucruri pe care nu le-ati...

Lumia 1020 prezentat de Nokia: veti vedea lucruri pe care nu le-ati mai vazut inainte

image

Nokia a prezentat la New York cel mai nou model de smartphone Windows Phone, denumit Lumia 1020, cu tehnologia PureView și senzor de 41 MP. Evenimentul în sine nu a adus nicio noutate, alta decât prețul de 299 USD pentru abonamente AT&T (Lumia 1020 e creat special pentru operatorul american AT&T). Poze, specificații, nume (la un moment dat s-a chemat și EOS) au ajuns pe net înainte de eveniment. Nu e prima dată când Nokia nu reușește să țină secret proiectul la care lucrează – poate fi o modalitate proprie de a lansa informații, fie Nokia are probleme majore în ceea ce înseamnă securitatea informației.

Stephen Elop, Nokia CEO a început conferința definind scopul lui Lumia 1020: ”cu Lumia 1020 veți vedea lucruri pe care nu le-ați mai văzut până acum”.

Lumia 1020 e construit similar cu modelele 920 și 928/925, aducând în plus PureView cu stabilizare optică a imaginii.

image

La fel ca în cazul lui Nokia 808 PureView, Lumia 1020 propune capabilități fantastice de zoom, fără deteriorare a calității (HD). Împreună cu senzorul de 41 MP, lentilele Zeiss (cu şase lentile fizice şi stabilizare optică a imaginii, oferind imagini de o claritate excelentă, chiar şi în condiţii de lumină scăzută), stabilizarea optică vine și o nouă aplicație de management a camerei foto – Nokia Pro Camera.

image

Este introdusă o nouă funcție: Dual Capture prin care se pot înregistra simultan imagini la o rezoluţie de 38 de megapixeli și una de 5 megapixeli care poate fi partajată cu uşurinţă pe reţele de socializare cu Windows Phone 8. Plus înregistrare audio stereo.

“Vrem să oferim oamenilor experienţa unei călătorii, de la realizarea de fotografii la înregistrarea şi partajarea momentelor din viaţa lor,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO, Nokia. “Nokia Lumia 1020 aduce o nouă perspectivă asupra fotografierii şi continuă să consolideze poziţia de lider a Nokia în domeniul tehnologiei foto.”

Tot ieri s-a prezentat oficial și Nokia Camera Grip, un accesoriu cu rol de baterie suplimentară, sistem de montare pe trepied. Va fi disponibil pe piaţă începând din această lună, la un preţ estimativ de 79 de dolari.

image

Unul din demo-urile lui Elop de la lansarea Lumia 1020 a avut ca obiect găsirea la propriu a unui ac într-o grămadă de fân, folosind o poză făcută cu Lumia 1020. Și ce a ieșit, vedeți mai sus. Impresionantă prezentarea, să vedem dacă în realitate se întâmplă la fel.

Nokia Lumia 1020 este lansat pentru SUA, exclusiv prin AT&T, iar vânzările sunt planificate să înceapă din 26 iulie, la preţul de 299,99 de dolari cu un contract de doi ani. Ulterior va veni și în Europa.

Ca de obicei, în România probabil că va veni după 6 luni de la lansarea la nivel european.

Specificații tehnice Nokia Lumia 1020:

Nokia Lumia 1020
Sistem de operare Windows Phone 8
Servicii de localizare HERE services HERE Maps şi HERE Drive+; HERE Transit gratuit în Store
Afişaj 4.5” AMOLED WXGA (1280×768), 2.5 D Corning Gorilla Glass 3, PureMotion HD+, ClearBlack, mod luminozitate ridicata, vizualizare optimă la lumina zilei, tehnologie Super Sensitive Touch, Nokia Glance Screen
Baterie 2000 mAh, cu suport pentru încărcare wireless prin carcasă
Procesor 1.5 GHz dual-core Snapdragon S4
Camera principală PureView 41 MP cu stabilizare optică a imaginii, Rezoluţie: 7712 x 5360. Include Nokia Pro Camera. Bliţ Xenon pentru imagini statice, bliţ LED pentru video
Camera frontală HD 1.2 MP wide angle
Memorie 2 GB RAM, 32 GB memorie internă; 7 GB stocare SkyDrive gratuit

Dacă vreți, puteți urmări înregistrarea evenimentului Nokia de ieri:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep