HomeFeaturedFocusElephone vrea primul smartphone deca-core

Elephone vrea primul smartphone deca-core

Nu mă întrebați care o să fie câștigul consumatorului final, dincolo de performanțele teoretice și cele zece nuclee pe care le poate menționa pentru a arăta că este mai cu moț decât confrații, pentru că sincer nu știu. În afară de argumentul de marketing și de intenția de a deveni primul producător de telefon inteligent deca-core pentru un capital de imagine, nu cred că performanțele reale, în utilizarea cotidiană vor fi foarte spectaculoase pentru Elephone P9000. Ba s-ar putea să avem chiar surprize, pentru că am mai văzut octa-core cu patru nuclee oprite sau 4 GB de memorie RAM cu viteză mai mică decât 2 GB. Dar deh, așa este în lumea asta a telefoanelor inteligente, o mare parte din deciziile de cumpărare se iau pe baza specificațiilor scrise pe cutie.

Revenind la Elephone P9000, care se dorește a fi primul telefon cu procesor deca-core, mi se pare cam devreme să își anunțe această intenție războinică, în perspectiva faptului că intenționează să iasă pe piață în luna octombrie a acestui an. Până atunci multe se pot întâmpla, inclusiv concurența are timp berechet să reacționeze.

Responsabil cu premiera se pare că este chipset-ul MediaTek Helio X20 (MT6797), care va propune două nuclee Cortex-A72 tactate la 2,5 GHz, patru Cortex-A53 la 2 GHz și patru Cortex-A53 tactate la 1,4 GHz. GPU-ul va fi Mali-T800. Interesant este că se știu destul de multe detalii tehice (aproape toate) despre un smartphone care va vedea lumina zilei în octombrie. P9000 va avea un ecran fullHD (1080p) de 5,5 inchi, o memorie RAM de 4 GB, stocare internă de 32 GB, camere foto de 20,7 și de 8 megapixeli, abilități dual-SIM, o baterie de 3100 mAh și mai ales un preț de sub 500 de dolari. Producătorul este capabil de surprize interesante, a demonstrat-o pe piața din China cu Elephone P8000.

Eu sper că, în eventualitatea în care se concretizează acest deca-core și reușește și să fie primul, Elephone să aibă în vedere și o expansiune comercială. Este păcat pentru un smartphone premieră, recordmen, sau cum mai vreți să îi spuneți, să nu cunoască și gloria internațională.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep