HomeFeaturedFocusCe roboti aspirator merita atentia

Ce roboti aspirator merita atentia

robot_vacuum_cleaner

Acum vreo patru ani, odată cu mutarea într-o casă nouă mi-am pus problema achiziționării unui robot aspirator pentru că ideea mi se pare de mare impact: pleci de acasă, robotul aspirator profită frumos de liniște și face curat. O dată pe zi, fără să deranjeze pe nimeni. La ora prestabilită se trezește, știe deja pe unde trebuie să curețe, unde să insiste, știe să ocolească eventualele jucării găsite pe jos, știe să se ducă singur la încărcat.

Cool nu?

Ei bine, în momentul în care am testat un robot aspirator de la Samsung toate astea se întâmplau. Ce m-a oprit să fac achiziția a fost faptul că eficiența roboțelului lasă de dorit, iar într-o casă în care locuiesc copii, șansele ca jucării să fie întinse mai peste tot sunt maxime.

De atunci au trecut patru ani și ideea începe să îmi dea din nou târcoale. De asta am reînceput căutările și am găsit o listă de produse care sunt interesante (la recomandarea zdnet).

Primul este un Neato XV Signature Pro

wellbots-xvsignaturepro-1

Costă vreo 250 de lire și poate fi achiziționat de pe amazon.co.uk. Are ghidaj laser și e capabil să facă curățenie cam peste tot.

Următorul pe listă e fratele mai mare al lui Neato XV Signature, adică Neato Botvac Connected.

phpb45zuh

Și el poate fi găsit pe amazon.co.uk, la un preț semnificativ mai mare … 550 de lire. Are avantajul că poate să fie controlat direct de pe smartphone.

2013-11-12-image-16

Urmează tot un aspirator mai mult decât un robot atunci iRobot Roomba 880 sună interesant. Tot undeva la 550 de lire pe amazon.co.uk.

Și fratele său mai mare, iRobot Roomba 980, cel mai complet aspirator robot al momentului. Se conectează prin WiFi și direct de pe smartphone poate să fie controlat după cum dorim. Și prețul e însă pe măsură … 900 USD în SUA.

irobot-roomba-980-product-photos-4

Și ca să închei lista, TOP-ul zdnet de care vă vorbeam mai adaugă unul: Moneual rydis H68 Hybrid Robotic Vacuum Cleaner. Din păcate nu se vine în Europa așa că singura șansă este să vi-l aducă pe cineva din SUA contra a 499 USD. Ce aduce interesant și util este funcția de ștergere a parchetului cu mop.

618_348_the-best-robot-vacuum-and-mop-for-your-home

 

Cum sună?

Eu unul știu sigur că într-o casă inteligentă un robot aspirator nu are cum să lipsească, iar pe măsură ce tehnologia avansează devine o necesitate și nu un moft.

Uitați de ce:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep