HomeFeaturedFocusStiati ca Nexus 5X poate folosi autentificarea cu amprenta (Imprint) pentru protectia...

Stiati ca Nexus 5X poate folosi autentificarea cu amprenta (Imprint) pentru protectia datelor? Va arat cum se activeaza

Screen-Shot-2015-10-19-at-17.21.33-940x541

Nexus 5X beneficiază de un cititor de amprentă care permite deblocarea telefonului extrem de simplu și totodată oferă un grad ridicat de protecție asupra datelor stocate în telefon și implicit asupra plăților pe care ați putea să le faceți cu Android Pay. Mai mult, dacă activați opțiunea de protecție prin amprentă, accesul la telefon devine mai sigur și totodată mai rapid, incluzând aici și accesul la aplicațiile și serviciile importante pe care le aveți instalate pe smartphone.

Astăzi continuăm seria de articole ”Știați că” explicându-vă ce înseamnă Nexus Imprint (protecția prin amprentă) și cum poate fi activată și folosită funcția.

Google Imprint reprezintă facilitatea de deblocarea aparatului prin recunoașterea amprentei prin intermediul senzorului instalat pe smartphone. Recomandarea noastră este să o activați dacă nu ați făcut-o încă și să o folosiți pentru deblocarea rapidă a aparatului.

Merită să știți despre Nexus Imprint că:

– folosindu-vă de cititorul de amprentă puteți debloca telefonul prin simpla poziționare a unui deget pe senzor

– totuși este posibil ca în anumite situații opțiunea de securizare prin amprentă să nu fie la fel de puternică precum un PIN sau o parolă complexă pentru că tehnologia de citire este încă la început, iar dacă cineva are o copie fizică a amprentei (ne lăsăm zilnic amprentele în foarte multe locuri) are șanse să ne deblocheze aparatul

– întotdeauna să aveți drept alternativă de deblocare un PIN sau o parolă, în caz că se întâmplă ceva cu cititorul de amprentă, sau chiar cu amprenta voastră (vă tăiați la deget)

– datele asociate amprentei NU părăsesc niciodată smartphone-ul și nici nu ajunge intenționat la Google și nici nu pot să fie citite de aplicațiile instalate.

Acestea fiind zise haideți să vedem cum se poate activa protecția prin amprentă pe un Nexus 5X cu cea mai nouă versiune de Android.

1. Intrați în Settings și apoi în Security:

Screenshot_20160120-205410Screenshot_20160120-205416

2. Clic pe Nexus Imprint.

Dacă nu ați făcut-o încă, o să vi se ceară să adăugați o opțiune de protecție a accesului la smartphone. Recomandarea mea este să alegeți un PIN (combinație de cifre) sau o parolă complexă (minim 5 caractere).

Screenshot_20160120-205429Screenshot_20160120-205435

După ce ați ales metoda de deblocare a ecranului principal veți fi invitați să alegeți ce tipuri de notificări doriți să se afișeze atunci când ecranul e blocat (pe lockscreen-ul Android). Recomandarea mea este să activați Hide sensitive notification content pentru că sigur nu doriți ca oricine să vă citească SMS-urile sau să vadă cine v-a sunat.

După ce ați făcut alegerea sunteți gata să adăugați și să activați protecția prin amprentă.

Screenshot_20160120-205440Screenshot_20160120-205457

3. Acum e momentul în care vi se cere să înregistrați amprentele cu care doriți să faceți deblocarea.

Operația e simplă dacă urmăriți instrucțiunile de pe ecran. În primul rând întoarceți aparatul și identificați senzorul de amprentă – da, este acel cerc negru, de sub camera foto.

Screenshot_20160120-205506Screenshot_20160120-205511

4. Apăsați ușor, de 5-6 ori cu același deget pe cititorul de amprentă

Alegeți-vă degetul pe care îl veți folosi pentru deblocare. Alegerea evidentă este arătătorul de la mâna pe care o folosiți în mod uzual ca să manevrați smartphone-ul. Apăsați ușor de 5-6 ori pe senzor pentru ca el să poată citi o imagine cât mai clară a amprentei și urmăriți instrucțiunile de pe ecran. Vi se va spune când amprenta a fost înregistrată corect.

Screenshot_20160120-205519Screenshot_20160120-205525

5. Mai adăugați cel puțin o altă amprentă

Din motive de siguranță vă recomand să mai adăugați cel puțin o altă amprentă în Nexus Imprint pentru că dacă recunoașterea pe degetul principal nu funcționează, să aveți totuși o alternativă rapidă, alta decât parola sau PIN-ul setat anterior.

6. În timp, Nexus Imprint învață să recunoască tot mai bine amprenta

Din câte am avut ocazia să testez, recunoașterea amprentei pe Nexus 5X funcționează foarte bine (cel puțin pe aparatul meu). În timp recunoașterea devine mai exactă și asta permite o deblocare mai rapidă. Cu toate astea am citit că mai sunt utilizatori care au avut parte de probleme la folosirea senzorului de amprentă. Sper să nu vi se întâmple ala ceva și vouă.

 

Asta e tot. E momentul să testați soluția de deblocare prin amprentă: închideți ecranul apăsând pe butonul de Power și apoi atingeți senzorul de amprentă cu degetul al cărei amprentă ați înregistrat-o anterior. Deblocarea va fi instant (în mai puțin de jumătate de secundă) și va semnala că sistemul funcționează.

Folosind în paralel cititorul de amprentă de pe Samsung Galaxy S6 Edge+ și cel de pe Nexus 5X vă pot confirma că cel din urmă este mai rapid și are rate mai bune de detecție.

Dacă vreți detalii suplimentare oferite de Google, le găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep