HomeFeaturedFocusXiaomi Mi A1 prezentat oficial, un smartphone Android One care va fi...

Xiaomi Mi A1 prezentat oficial, un smartphone Android One care va fi disponibil si in Romania

Mie mi se pare destul de important acest terminal în strategia de vânzări a producătorului chinez. Și asta dincolo de includerea lui în programul Android One al celor de la Google, care înseamnă că sistemul de operare este un Android 7.1.2 Nougat curat ca lacrima (deși ar fi mers și un 8.0 Oreo, pentru care s-a promis doar update-ul destul de rapid). Îmi place în mod explicit Mi A1 pentru că în timpul prezentării lui oficiale, care s-a ținut tocmai în India, a apărut și un slide în care au fost enumerate țările în care va fi disponibil acest model. M-am bucurat foarte mult să găsesc și România acolo, este oricum cred că prima asumare oficială a celor de la Xiaomi în ceea ce privește disponibilitatea pe mai multe piețe europene și poate un prim pas mai serios decât simplele declarații pe care producătorul chinez îl face înspre o pătrundere oficială pe piețele europene.

Telefonul este construit în jurul unui display LCD full HD (1080p) de 5,5 inchi, asortat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 625 (procesor octa-core de până la 2,0 GHz) și cu o memorie RAM de 4 GB. O combinație destul de solidă și stabilă, care va satisface cu siguranță cerințele unui utilizator mediu. Capacitatea internă de stocare este de 64 GB, iar pe partea din spate avem un sistem dual camera cu ambii senzori de 12 megapixeli, capabil de zoom optic 2x. Camera foto frontală este de 5 megapixeli.

Tot pe spate avem și un senzor pentru citirea amprentei digitale. Acumulatorul are o capacitate de 3080 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă. Se mai remarcă conectorul USB Type-C. Practic, avem un Xiaomi Mi 5X, atât din punctul de vedere al specificațiilor, cât și din punct de vedere fizic.

Arată bine și ar trebui să aibă un preț atractiv, conform bunei practici a celor de la Xiaomi. Este așteptat să coste sub 200 euro în piețele europene, iar vânzarea sa este estimată să înceapă săptămâna viitoare.

via Xiaomi

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep