HomeMobileAndroidPrimele impresii despre Samsung Galaxy Z Flip5

Primele impresii despre Samsung Galaxy Z Flip5

Noua serie Samsung Galaxy Z Flip5 aduce schimbările necesare pentru a stimula piața de pliabile.
Noua serie Samsung Galaxy Z Flip5 aduce schimbările necesare pentru a stimula piața de pliabile.

Samsung a anunțat oficial noua gamă de pliabile din care fac parte modelele Galaxy Z Flip5 și Z Fold5 și pentru că am avut ocazia să le testez puțin, vă spun care sunt primele impresii.

La fiecare lansare m-am orientat către modelul Galaxy Z Fold pentru că pentru modul în care folosesc eu un smartphone, acest model se mulează mult mai bine. De data asta Galaxy Z Flip5 mi-a atras atenția pentru că vine exact cu schimbările de care seria avea nevoie pentru a o face și mai interesantă.

Display Flex de 3,4 inci

Și mă refer aici în primul rând la introducerea unui ecran frontal mai mare (denumit Flex), cu o diagonală de 3,4 inci, care oferă un spațiu de lucru de aproximativ 3.78 mai mare decât cel al generației precedente, cu funcție touch, ce poate fi folosit pentru a accesa rapid diferite aplicații Android și a afișa informații importante fără să fie nevoie să mai deschizi clapeta. Este unul Super AMOLED, cu rată de afișare la 60Hz și o rezoluție de 720 x 748 (pentru care avem o densitate de 306 ppi).

Există o grămadă de widget-uri preinstalate de Samsung, pe care utilizatorul le poate activa și cu care se poate interacționa foarte ușor. Cei ce vor să își personalizeze experiența, pot să folosească widget-uri de tip ceas care să se asorteze cu modelul Galaxy Watch6 purtat.

Acest ecran este certificat IPX8 (adică scufundare în apă dulce până la 1,5m timp de 30 de min) și protejat cu Corning Gorilla Glass Victus2, la fel cum e și capacul din spate, răspunde foarte bine la touch și se vede excelent.

Exemplu: Google Maps merge fără probleme pe ecranul frontal de pe Galaxy Z Flip5.

Vă dați seama că pe el puteți citi mailurile cu ușurință, vedea notificările și chiar parcurge feed-ul de Twitter/Facebook/Threads, chestie care mie mi se pare extrem de utilă.

Și pentru cei ce savurează momentele de selfie sau transmisiunile live pe net, acest ecran este în măsură să aducă o flexibilitate crescută în utilizare.

Închidere completă

Al doilea lucru pe care l-am remarcat este progresul în ceea ce privește construcția balamalei și modul în care Samsung Galaxy Z Flip5 arată când e pliat. Poate că sunt eu mai pretențios, dar mi se pare că acum telefonul arată complet, atunci când e pliat datorită faptului că nu mai vezi acel unghi al display-ului.

Galaxy Z Flip5: închiderea este completă.

Treaba asta facilitează și o deschidere de aproape 180 de grade – mulți văd, puțini își dau seama, dar acum telefonul se poate și deschide aproape complet.

Deschiderea aproape completă face ca denivelarea din dreptul balamalei să nu mai fie la fel de vizibilă, iar ăsta este încă nu mare pas înainte. Display-ul are aceiași rezoluție cu cel de pe modelul precedent și aceiași tehnologie – Dynamic AMOLED 2X, cu 2640 x 1080 pixeli.

Performanță bună

Lăsând la o parte lucrurile menționate mai sus, Flip5 se mișcă excelent, lucru datorat faptului că vine cu un sistem Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, în combinații de 8 GB RAM și 256/512 MB pentru stocare. Am rulat un Geekbench care mi-a dat 2026 puncte în Single-Core și 5138 în Multi-Core, performanță care îl aduce peste Samsung Galaxy S23 Ultra.

Din câte a putut să observ și sistemul de operare Android 13 funcționează fluid, fără probleme în minutele în care m-am jucat cu el – mai multe detalii o să vă spun atunci când o să primesc sample-ul de test.

Nu știu ce să spun încă vizavi de autonomie – bateria este una de 3700 mAh (similară cu cea de pe modelul precedent) și există suport pentru încărcare rapidă cu fir și wireless.

Camere foto de 12MP

La nivel de specificații, Galaxy Z Flip5 folosește același sistem de camere foto principale de 12MP, în timp ce camera frontală de 10MP are acum distanța focală de 2.2 în loc de 2.4, pe același senzor de 1.22μm.

Așa, la primul contact Samsung Galaxy Z Flip5 îmi place cum arată și cum se mișcă. Rămâne să vă spun mai multe după ce îl testez mai în detaliu.

​Specificații tehnice Galaxy Z Flip5
DisplayEcran principal6.7-inci FHD+* Dynamic AMOLED 2X 120Hz Rata de refresh adaptivă (1~120Hz) Infinity Flex Display (2640 x 1080, 22:9)
* Măsurată în diagonală, dimensiunea ecranului principal al Galaxy Z Flip5 este de 6,7 inch în forma dreptunghiulară completă și de 6,6 inch luând în considerare colțurile rotunjite; zona vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite și a orificiului camerei.
Ecran frontal3.4-inci Super AMOLED 60Hz Display* 720 x 748 306 PPI
* Măsurată în diagonală, dimensiunea ecranului frontal Galaxy Z Flip5 este de 3,4 inch în forma dreptunghiulară completă; zona vizibilă efectivă este aproximativ 95% din zona dreptunghiulară completă, datorită colțurilor rotunjite și a decupajului inferior.
Dimensiune și greutatePliat71.9 x 85.1 x 15.1mm
*Grosimea Galaxy Z Flip5 când este pliată se măsoară de la partea de sus până la partea de jos a capacului Galaxy Z Flip5.
Extins71.9 x 165.1 x 6.9mm
  *Grosimea Galaxy Z Flip5 când este extins nu include rama ecranului principal.
Greutate187g
Camera  Camera frontală10MP Camera Selfie F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚
Camera principală duală12MP Camera Ultra Wide F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚
12MP Camera Wide-angle Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚
APSnapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy
  *Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau filialele sale. Snapdragon este o marcă comercială sau o marcă înregistrată a Qualcomm Incorporated.
MemorieMemorie de 8GB cu stocare internă de 512GB Memorie de 8GB cu stocare internă de 256GB
  *Capacitatea de stocare disponibilă este supusă software-ului preinstalat. Opțiunile de memorie pot varia în funcție de piață.
BaterieBaterie duală de 3.700mAh (tipic)
*Valoarea tipică testată în condiții de laborator terță parte. Valoarea tipică reprezintă valoarea medie estimată, luând în considerare deviația capacității bateriei între mostrele testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală este de 3591mAh pentru Galaxy Z Flip5. Durata reală a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, modelele de utilizare și alți factori.
ÎncărcareÎncărcare prin cablu*: Până la 50% încărcare în aproximativ 30 de minute cu un adaptor de 25W** și un cablu USB-C de 3A*** Încărcare wireless rapidă 2.0**** Wireless PowerShare*****
  *Încărcarea prin cablu este compatibilă cu QC2.0 și AFC. Rezultatele sunt obținute din teste interne realizate în laboratoarele Samsung, cu un adaptor de călătorie de 25W, când nivelul bateriei este de 0%, cu toate serviciile, funcțiile și ecranul oprite. Viteza de încărcare reală poate varia în funcție de utilizare, condițiile de încărcare și alți factori. **Adaptorul de alimentare de 25W se vinde separat. Utilizați doar încărcătoare și cabluri aprobate de Samsung. ***Încărcarea wireless este compatibilă cu standardul WPC. ****Wireless PowerShare este limitat la smartphone-urile Samsung sau alte smartphone-uri de alte branduri compatibile cu încărcare wireless WPC Qi, cum ar fi Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, seria S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, seria S21, Z Fold2, seria Note20, seria S20, Z Flip, seria Note10, seria S10, seria S9, seria S8, seria S7, seria S6, Note9, Note8, Note FE, Note5, și dispozitive wearable cum ar fi Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch și Galaxy Buds. S-ar putea să nu funcționeze cu anumite accesorii, huse sau alte dispozitive de alte branduri. Poate afecta recepția apelurilor sau serviciile de date, în funcție de mediul de rețea.
Rezistența la apăIPX8
  *Pe baza condițiilor de testare de laborator pentru scufundarea în apă dulce de până la 1,5 metri timp de până la 30 de minute. Nu este recomandat pentru utilizarea la plajă sau în piscină. Clătiți reziduurile și uscați în caz de umezire. Rezistența la apă a dispozitivului nu este permanentă și poate diminua în timp din cauza uzurii normale..
Sistem de operareAndroid 13 One UI 5.1.1
Rețea și conectivitate5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth® v5.3
*Necesită o conexiune optimă la rețeaua 5G, disponibilă în anumite piețe. Verificați disponibilitatea și detaliile la operatorul dvs. de telefonie. Vitezele de descărcare și streaming pot varia în funcție de furnizorul de conținut, conexiunea la server și alți factori. ** Disponibilitatea modelului LTE variază în funcție de piață și operator. Viteza reală poate varia în funcție de piață, operator și mediul utilizatorului. *** Disponibilitatea rețelei Wi-Fi 6E poate varia în funcție de piață, furnizor de rețea și mediul utilizatorului. Necesită o conexiune optimă. Va necesita un router Wi-Fi 6E.
SenzoriSenzor de amprentă capacitiv (lateral), Accelerometru, Barometru, Senzor giroscopic, Senzor geomagnetic, Senzor Hall, Senzor de proximitate, Senzor de lumină.
SecuritateSamsung Knox with, Samsung Knox Vault
SIM CardUn Nano SIM* si un eSIM**
*Cartela SIM se vinde separat. Disponibilitatea poate varia în funcție de piață și operator. **Disponibilitatea eSIM poate varia în funcție de versiunea software, regiune și operator. Verificați cu operatorul dvs. dacă planul dvs. de rețea mobilă suportă eSIM.
CuloriMint, Graphite, Cream, Lavender* [Samsung.com Exclusive] Green**
*Disponibilitatea culorii poate varia în funcție de piață, regiune sau operator. ** Culoarea exclusiv online este disponibilă doar pe Samsung.com.
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep