HomeFeaturedFocusHuawei avea pregatit de lansare un smart speaker inainte de problemele cu...

Huawei avea pregatit de lansare un smart speaker inainte de problemele cu administratia Trump

Înainte de a primi restricțiile de funcționare în SUA, Hauwei avea în plan lansarea unui smart speaker.

Deloc suprinzător, aflăm că Huawei avea în plan lansarea unui smart speaker sub brand propriu, pentru a ataca și piața în care Amazon și Google face legea. E și normal, Huawei țintește prima poziție pe piața smartphone-urilor, e și un jucător puternic pe cea a dispozitivelor wearable. Până acum nu are nimic pentru zona de difuzoare inteligente și asistenți digitali, așa că o posibilă intrare nu e deloc ceva la care să nu ne fi așteptat.

Conform The Information, Huawei avea în lucru un difuzor inteligent construit cu Google Assistant, capabil să răspundă comenzilor vocale. Planul inițial era ca acesta să fie prezentat la IFA 2019 și să fie disponibil la nivel global.

Numai că restricțiile impuse de guvernul Trump au dejucat planurile, ideea de colaborare cu Google a dispărut între timp. Și pentru că în ultima vreme am tot citit despre faptul că Amazon, Google, Apple iau în mod curent detaliile despre convorbiri și le analizează prin operatori umani, un dispozitiv de tip smart speaker, făcut de Huawei, ar fi dat apă la moară lui Trump și ai lui.

Situația este oricum mai neclară ca oricând și în ciuda declarațiilor că lucrurile s-au rezolvat, Huawei este în continuare pe lista neagră a SUA și termenul de 3 luni dat în luna mai pentru a-și pune afacerile în ordine cu SUA va expira în curând. Moment în care nu știm ce se va întâmpla dacă SUA și China nu ajung la o înțelegere.

În cel mai rău caz, toate aparatele Huawei cu Android vor înceta să funcționeze. Undeva mai pe la mijloc ari că doar anumite servicii Google nu vor mai putea fi accesate. Încă nu avem nimic sigur și foarte mulți dintre utilizatorii de smartphone-uri Huawei privesc cu teamă finalul lunii august.

Pe un astfel de fundal, numai un smart speaker cu Google Android îi mai trebuia lui Huawei, ca să mai aibă niște bani investiți într-un produs ce e posibil să nu vadă lumina zilei, la fel cum este seria Honor 20, prezentată în mai și care nici acum nu a ajuns în magazine din motivele menționate mai sus.

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep