HomeFeaturedFocusHTC Exodus 1s anuntat oficial, noi accente pe zona de blockchain

HTC Exodus 1s anuntat oficial, noi accente pe zona de blockchain

HTC Exodus 1s

Am râs noi când oficialii HTC au anunțat că nu renunță la piața de smartphone, deși a fost cam liniște în ultimul timp. Iată că taiwanezii ies pe piață cu un nou dispozitiv, HTC Exodus 1s, un nou telefon care se adresează pasionaților de monede virtuale și propune câteva funcții dedicate. Inevitabil, nu prea ne putem opri din râs, pentru că noul Exodus 1s este un downgrade la nivel de hardware față de predecesorul său, HTC Exodus 1. Și deși propune funcții ceva mai interesante pentru segmentul blockchain, parcă tot nu îl pot lua în serios.

Pe de altă parte sunt convins că își va atrage un segment (destul de mic) de fani, tocmai pentru că promite destul de multe funcții care ar putea suna interesant pentru cei aflați în căutarea îmbogățirii rapide prin tranzacții cu monede virtuale.

O să le analizăm pe scurt, pentru că mie îmi pare că sunt destul de strâns legate. Și totuși, cu toată această legătură, ceva nu se leagă! 🙂

HTC Exodus 1s

Partea de hardware, foarte pe scurt, este caracterizată de o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 435, cu o memorie RAM de 4 GB, de un display de 5,7 inchi și rezoluție HD+ (18:9), de o cameră foto principală de 13 megapixeli, una frontală de aceeași rezoluție și un acumulator de 3000 mAh. Capacitatea internă de stocare este de 64 GB, dar există un slot microSD care permite încă 512 GB.

Și este mare nevoie de ei, pentru că HTC Exodus 1s se laudă că este primul telefon care poate rula integral un Bitcoin Node. Nu sunt foarte prieten cu acest domeniu, așa că s-ar putea să sune aiurea ce spun. Și da, HTC Exodus 1s este destinat cumva exclusiv acestei monede virtuale, cel puțin din perspectiva unui nod al rețelei. Se pare că inclusiv cei care cred în partea cu minatul de monedă sunt țintiți cu promisiunea că terminalul are această capacitate. Și aici apare legătura cu hardware-ul deloc impresionant.

Dincolo de asta sunt păstrate toate funcțiile de la predecesorul său, cu portofelul virtual Zion Vault, dezvoltat chiar de HTC, cu funcția de Social Key Recovery și cu interfața dedicată Trusted UI. Mai multe detalii găsiți în link-ul sursă.

Mie nu-mi spun nimic toate aceste denumiri, dar, așa cum spuneam, sunt convins că HTC Exodus 1s își va găsi un grup de fani. Ar fi fost OK să avem un preț pentru acest telefon, ca să putem analiza cât de mult a deraiat HTC de pe șine, dar deocamdată informațiile comerciale lipsesc.

UPDATE: Se pare că prețul pentru HTC Exodus 1s este de 219 euro, valabil pentru piețele europene. Relativ decent pentru cei prinși de fenomenul cripto, mult prea mare pentru hardware-ul oferit.

via HTC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep