HomeCloud & MobilityBlack Mirror mai aproape de noi: aplicatie Mixed Reality care poate genera...

Black Mirror mai aproape de noi: aplicatie Mixed Reality care poate genera avatarul oricui dorim

Teoriile din serialul Black Mirror sunt mai aproape de realitate decât am fi dorit: o aplicație Mixed Reality poate genera avatarul oricărei persoane dorim.
Teoriile din serialul Black Mirror sunt mai aproape de realitate decât am fi dorit: o aplicație Mixed Reality poate genera avatarul oricărei persoane dorim.

Am văzut cu toții potențialul aplicațiilor de realitate augumentată și realitate virtuală în mai toate prezentările de noi smartphone-uri: cu ajutorul telefonului și a unor programe speciale putem aduce la viață cam orice ne-am dori. Se pare însă că lucrurile nu se opresc aici și combinația dintre AI și Mixed Reality (cu ajutorul headset-urilor dedicate) permit trecerea la nivelul următor: crearea unui companion digital, care să semene cu orice persoană ne dorim.

Dacă ideea vi se pare interesantă, atunci aruncați un ochi pe proiectul Hybri de pe Kickstarter. Evident că ideea din spate pare să fie centrată în primul rând pe fanteziile sexuale, dar pentru că se poate, poate să devieze rău de tot de acolo în sensul că un utilizator ar putea crea un avatar pentru cineva iubit care nu mai este printre noi. Și aici intră fix în scenariul episodului din Black Mirror despre care vă vorbeam.

Pentru că se dorește o gamă cât mai largă de utilizare, Hybri va avea aplicație de mobil (Android și iOS) care va putea funcționa și cu headset-uri dedicate AR, MR și VR.

După instalarea aplicației, utilizatorul va putea să își personalizeze ”Hybri Model” – inițial este un schelet robotic pe care se poate construi. Și acum vine partea interesantă: folosind poze 2D modelul poate să fie personalizat cu fața unei anumite persoane ceea ce e dubios rău de tot. Vă dați seama că orice individ/individă ar putea să creeze avataruri cu noi, fără ca măcar să avem habar.

Și acum vă recomand să vă uitați la episodul 1 din seria 2 (”Be Right Back”) al serialului Black Mirror și pe urmă să evaluați din nou Hybri.

Îmi e clar că unora li se va părea ceva dubios rău de tot, alții vor fi entuziasmați de perspectivele deschise. Din punctul meu de vedere este doar o aplicație, ca oricare alta, cu potențialul de a pune mai bine în valoare platformele Virtual Reality, Augmented Reality și Mixed Reality.

Voi ce credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep