HomeMobileAndroidHMS Core ajunge la versiunea 5, cu imbunatatiri pentru serviciile de localizare...

HMS Core ajunge la versiunea 5, cu imbunatatiri pentru serviciile de localizare si notificare

HMS (Huawei Mobile Services) Core a ajuns la versiunea 5.0, cu îmbunătățiri pentru localizare și notificări.
HMS (Huawei Mobile Services) Core a ajuns la versiunea 5.0, cu îmbunătățiri pentru localizare și notificări.
Poză făcută cu LG Velvet

Huawei continuă munca de oferire a unei alternative solide pentru GMS (Google Mobile Services) în condițiile în care seriile noi de smartphone-uri (Huawei și Honor) nu pot beneficia de serviciile Google. Posesorii de smartphone-uri Huawei au văzut deja nenumăratele update-uri pe care le primesc (aproape în fiecare săptămână îmi vine câte unul pe Huawei P40 Pro și Huawei P30 Pro) și mă gândesc că vor să știe ce se întâmplă.

Așa cum am spus deja, Huawei Mobile Services (HMS) Core este o paltformă care vine să aducă dezvoltatorilor de aplicații o alternativă la ceea ce Google oferă prin Google Mobile Services – în speță vorbim de servicii de localizare, de identificare a aparatelor pentru a putea servi reclame personalizate și modul de funcționare pentru notificări.

Deja HMS a ajuns la versiunea 5 (eu am 5.0.0.304 pe Huawei P40 Pro), trecerea spre versiunea 5 făcându-se de curând. Principalele schimbări sunt legate de elementele de poziționare și serviciile push pentru notificări – le vedeți deja în acțiune dacă aveți vreo brățară sau ceas smart Huawei. Odată cu acestea au mai venit și optimizări legate de modul de funcționare al părții grafice și audio din sistemul de operare plus includerea suportului Augmented Reality pentru aplicații.

Odată cu HMS 5, Huawei încearcă să se folosească (la fel ca Google!) de localizarea prin rețea (celulele de GSM și adresa IP) pentru a putea oferi servicii personalizate asociate anumitor aplicații (de exemplu când suntem în raza unui magazin sau restaurant). Chestiile astea ajută dezvoltatorii de aplicații să extindă funcționalitatea aplicațiilor și să ofere servicii similare cu cele pe care le primim în aplicațiile ce folosesc Google Mobile Services.

În acest moment Huawei Mobile Services Core este o platformă folosită în peste 170 de țări, de mai mult de 6000 de milioane de utilizatori. Iar în App Gallery, magazinul de aplicații Huawei, se regăsesc deja peste 55000 de aplicații, multe dintre ele oferind deja servicii personalizate via HMS și nu via Google Mobile Services. Datorită acestui lucru multe aplicații Android au putut să ajungă în App Gallery și nu doar în Play Store, permițând utilizatorilor de Android să le poată instala fără probleme pe aparatele Huawei.

via GC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep