Functia SpO2 functioneaza acum pe Huawei Watch GT2 Pro

4
Funcția de monitorizare permanentă a oxigenării sângelui (SpO2) funcționează acum pe Huawei Watch GT2 Pro din aplicația Health.
Funcția de monitorizare permanentă a oxigenării sângelui (SpO2) funcționează acum pe Huawei Watch GT2 Pro din aplicația Health.

În urmă cu câteva zile vă spuneam că a venit un update de firmware pe Huawei Watch GT2 Pro care activa funcția de monitorizare permanentă a nivelului de oxigen (SpO2) din sânge, doar că ea nu era funcțională din aplicația Health. Ieri am observat că odată cu update-ul aplicației Health către versiunea 11.0.0.512 a apărut în setări posibilitatea de activare a monitorizării permanente. O găsiți în Health/Devices/Hauwei Watch GT2 Pro și Health Monitoring.

Nu am cum să spun cât este de exactă – nici măcar nu contează prea tare, pentru că ideea este să vezi trendul și nu neapărat valorile. Am obervat că există diferențe semnificative (până la 5%) de măsurare dacă mutați ceasul aproape de încheietură sau îl țineți la o distanță de 1cm, așa cum ne spune și Huawei.

Pentru că mi-am activat notificarea pentru valori mai mici de 80%, o singură dată a început să sune și să vibreze ceasul, în timp ce conduceam – mă așteptam să apară și alarme false.

Oricum, mi se pare o chestie faină ce merită folosită, mai ales în perioada actuală, mai ales că nu am văzut impact major asupra bateriei – monitorizarea continuă nu e chiar continuă. Se face la anumite intervale, mă gândesc că se folosesc și datele asociate bătăilor inimii pentru ca algoritmul să decidă dacă e momentul pentru o analiză – așa cum ar trebui să se facă. Bateria se consumă tot în același ritm de 10-11% în fiecare 24 de ore.

O să vă mai spun despre subiect dacă apar informații noi.

Și încă ceva: azi dimineață am primit un nou update de firmware pentru Huawei Watch GT2 Pro – 10.1.2.36 care în principiu îmi aduce același suport pentru monitorizare continuă a SpO2:

S-a instalat destul de greu – cam 30 de minute, dar e adevărat că nu eram acasă, în acoperirea WiFi.

Așa că dacă vi se pare interesantă ideea cu monitorizarea SpO2, faceți rapid update la firmware și la aplicația Health – s-ar putea să nu găsiți în Play Store cea mai nouă versiune, așa că vă recomand să o căutați în AppGallery.

4 COMENTARII

  1. La mine inca nu exista versiunea 11.0.0.512, azi m-am uitat mai multe ori. Cu ce telefon ai incercat acest update? Sau acest update nu sa fie pe toate device?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here