HomeMobileAndroidCe au în comun Samsung Galaxy S21 Ultra, Z Flip și Z...

Ce au în comun Samsung Galaxy S21 Ultra, Z Flip și Z Fold 2

Galaxy S21_ultra_budspro_lifestyle_black

Dincolo de faptul că toate sunt modele reprezentative produse de Samsung, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Flip si Galaxy Z Fold 2 au multe elemente comune, îmbogățite cu elemente specifice zonei căreia i se adresează. Despre acestea vreau să vă povestesc în cele ce urmează.

Samsung a avut mereu meritul că a explorat nișe noi în zona smartphone-urilor și a făcut asta folosindu-se de experiența acumulată pe zona clasică. Când spun asta mă gândesc în primul rând la desprinderea și definirea zonei Galaxy Note, unde Samsung a creat un concept de smartphone ce a ajuns să se impună fără echivoc: unul destinat zonei de business, posibil înlocuitor de laptop.

Și dacă acolo a funcționat, nu miră pe nimeni că în momentul în care a apărut conceptul de smartphone pliabil, Samsung a fost prima companie care a venit nu cu unul, ci cu două produse în direcția asta. Ele au fost create luând cele mai bune caracteristici ale flagship-urilor peste au venit opțiunile interesante pentru publicul țintă.

Cel mai bun display

zflip

Cel mai bun exemplu aici este display-ul: dintotdeauna display-ul a fost punctul forte al smartphone-urilor Samsung, e un lucru știut. Galaxy Z Flip este tipul de smartphone pliabil care din punctul meu de vedere are șansele cele mai mari să se impună pe piață, către publicul general. Acesta folosește un display Dynamic AMOLED de 6.7 inci, cu suport HDR10+, tehnologie pe care o regăsim pe generația Galaxy S20, doar că este adusă în format pliabil. Pe de altă parte, iterația a doua a Galaxy Z Fold vine cu un display Dynamic AMOLED 2X, de 7.6 inci, pliabil și el, cu o rată de refresh de 120 Hz, similar cu ce este livrat pe flagship-ul Samsung Galaxy S21 Ultra (Dynamic AMOLED 2X, HDR10+, cu diagonală de 6.8 inci). După cum ați intuit, utilizatorul primește cel mai bun display posibil, pe oricare model ar merge.

Este dreptă că din cauza limitărilor tehnologiei actuale, Z Flip și Z Fold 2 nu au putut să beneficieze de cea mai mare rezoluție posibilă pe un smartphone actual (1440 x 3200 pixeli) și cu toate astea vin și ele cu rezoluții foarte bune: 1768 x 2208 pixeli pentru Z Fold 2, respectiv 1080 x 2636 pixeli pentru Z Flip.

Cel mai rapid procesor

Al doilea lucru: procesorul. Modelele pliabile, adică Galaxy Z Flip și Z Fold 2 folosesc cipset-ul Snapdragon 865 5G+ cu un procesor Octa-core (1×3.09 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.8 GHz Kryo 585), configurație identică cu cea folosită de Samsung pentru modelul Galaxy S20 Fan Edition de anul trecut. Alegerea este logică: cel mai bun procesor din gama modelelor 2020 a fost pus și pe modelele pliabile, datorită unei eficiențe mai bune – de altfel și varianta lui Galaxy S20 vândută în SUA este construită tot în jurul acestui cipset. Galaxy S21 Ultra, lansat ultimul din acest trio, vine în varianta pentru SUA cu noul cipset Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5GSnapdragon, respectiv Exynos 2100. Și aici vorbim despre cea mai bună echipare posibilă în momentul lansării produselor, pentru a putea să ofere o performanță de top în orice fel de scenariu de utilizare.

snadragon

12(8) GB RAM și 128/256GB pentru stocare

Dacă ne uităm la memorie, combinația de 12(8)GB RAM și 256 pentru stocare se regăsește pe toate cele trei modele, niciunul dintre ele nu are opțiune de folosire a unui card de memorie extern. Chiar și așa, 256 GB RAM sunt arhisuficienți pentru toată durata de viață a smartphone-urilor, fără ca utilizatorul să rămână fără spațiu într-un profil de utilizare obișnuită. Zic asta ca o comparație cu ceea ce oferă Apple în configurațiile de bază, unde cei 64GB pentru stocare din seria iPhone 12 mi s-au epuizat după simpla instalare a selecției de aplicații și folosirea ocazională a DJI Fly.

GalaxyS21_ultra

Senzor de amprentă, Knox

Pentru partea de securitate, trio-ul Galaxy S21 Ultra, Z Flip și Z Fold 2 folosesc un senzor de amprentă, pus sub display în cazul lui S21 Ultra și pe carcasă pentru Galaxy Z Flip, respectiv Galaxy Z Fold 2, din cauza limitărilor actuale a tehnologiei. Sunt convins că dacă ar fi putut să facă asta la un cost rezonabil, Samsung ar fi pus senzorul de amprentă și sub display-ul pliabil.

Dacă sunteți fani Samsung știți cu siguranță că tehnologia de criptare Knox e disponibilă pentru toată seria de flagship-uri, asigurând un mediu protejat pentru stocarea în siguranță a datelor importante.

Iar pe partea de conectivitate, am în vedere suportul 5G și Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, flagship-urile Samsung (S21 Ultra și Z Fold 2) beneficiază de integrarea asistentului virtual Bixby și opțiunea de utilizare pe un ecran mare via DeX (Samsung Desktop Experience) cu sau fără fir. Adică să puteți accesa o interfață de tip desktop pe un monitor extern, unde să folosiți toate aplicațiile prezente de smartphone la fel cum ați lucra de pe un laptop, chestie extrem de utilă.

Încărcare rapidă

O altă caracteristică comună a celor trei smartphone-uri este reprezentată de suportul pentru încărcare rapidă la 25W pe fir și Qi pentru cea fără fir, iar în cazul Galaxy S21 Ultra și Z Fold 2 vorbim chiar și de reverse wireless charging de 4.5 W pentru a putea transfera energie către un dispozitiv extern, compatibil Qi (alt smartphone, ceas smart sau căști wireless).

Sistemul de sunet optimizat AKG

Toate cele trei aparate beneficiază de un sistem de sunet 32-bit/384kHz audio, optimizat de AKG ce merge perfect cu căștile wireless Galaxy Buds. Și niciunul dintre ele nu mai are jack audio, pentru a salva din spațiul din carcasă, având în schimb suport Bluetooth 5 (chiar 5.2 în cazul lui S21 Ultra).

Design revoluționar

03_galaxyzfold2_budslive_lifestyle

Galaxy Z Flip și Z Fold 2 au un design similar, cu carcasă metalică și margini rotunjite și o ranforsare în zona în care display-ul se pliază. La polul opus se află Galaxy S21 Ultra, al cărui nou design a ieșit din tiparul clasic Samsung, aducând prospețime vizavi de aspect și ergonomie.

Știați de toate astea?

După cum puteți vedea, scheletul flagship-urilor este similar, tocmai în ideea că tot ce este mai bun pe piață trebuie să ajungă pe fiecare nișă, utilizatorii ajungând să aibă o experiență de utilizare comună, la cel mai ridicat nivel posibil. Totodată, prin personalizarea aspectului și a funcționalității este dată o savoare specifică fiecărui profil de utilizare.

Și ar mai fi ceva: după cum aminteam zilele trecute, până pe 6 iunie Samsung are o campanie prin care oferă un set de căști Galaxy Buds Pro (în valoare de 1100 LEI) la achiziția oricărui smartphone Galaxy S21 Ultra, Z Flip sau Z Fold 2. E o afacere foarte bună.

Galaxy Buds Pro: cele mai bune căști wireless ale Samsung

Pentru că tot am adus în discuție căștile Galaxy Buds Pro, ca fiind oferite cadou în cadrul promoției Samsung, vreau să vă spun câte ceva și despre ele: sunt vârful de gamă al seriei Galaxy Buds. Samsung le-a creat cu tehnologie profesională pentru un sunet mai captivant ca niciodată. În același timp, funcția inteligentă de anulare activă a zgomotului îți permite să comuți fără probleme între anularea zgomotului și sunetul ambiental complet reglabil – poate să filtreze până la 99% din zgomotul de fundal. O treabă deosebită: tehnologia Voice Detect din Buds Pro e capabilă să îți recunoască vocea, moment în care este dezactivată funcția ANC (eliminarea automată a zgomotului de fundal), nivelul audio coboară, pentru ca tu să poți experimenta sunetele din jur fără să trebuiască să interacționezi special cu căștile.

Galaxy Buds Pro au suport pentru redarea Dolby Atmos și datorită Dolby Head Tracking îți creează senzația completă de surround, plasându-te în mijlocul filmului/muzicii, putând să detecteze direcția mișcării capului și să ajusteze sunetul în mod corespunzător. Și pentru că fac parte din categoria Pro, se pot conecta simultan la mai multe dispozitive (telefon, tabletă, laptop) și pot face automat trecerea de la un stream la altul – să zicem că te uiți la un fim pe laptop/tabletă și primești un apel pe telefon, căștile se vor comuta instant pe telefon, permițându-ți să preiei apelul, pentru ca la terminarea lui să revină la conexiunea inițială.

V-am spus toate astea pentru că mi se pare că Galaxy Buds Pro completează perfect un flagship Galaxy S21 Ultra, cu atât mai mult un model pliabil Z Flip sau Z Fold 2 și te scutesc de necesitatea de a interacționa cu ecranul pentru apeluri, comenzile vocale făcându-și treaba foarte bine.

Prin urmare fiți atenți la promoția Samsung și dacă vreți un flagship Android, luați-vă acum unul din gama Samsung pentru că oferta e foarte atractivă.

Acest articol a fost realizat în colaborare cu Samsung iar detaliile complete ale promoției sunt aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep