HomeFeaturedFocusSamsung domina (inca) piata de smartphone din Europa

Samsung domina (inca) piata de smartphone din Europa

Samsung

Un studiu realizat de către cei de la Counterpoint, ne arată că cei de la Samsung continuă să domine piața europeană de smartphone. Însă distanța față de urmăritori începe să nu mai fie chiar atât de confortabilă. Același studiu ne arată că producătorii chinezi (și aici nu vorbim și de Huawei) se impun destul de agresiv pe continentul nostru.

Studiul a fost realizat pentru al treilea trimestru al anului (perioada iulie, august, septembrie 2021). Și ne arată un Samsung care domină piața europeană cu o cotă de 30,4 procente. Se vede încă relația bună pe care coreenii o au cu operatorii de telefonie mobilă.

Xiaomi este pe locul al doilea cu o cotă de piață de 23,6% și o creștere de 51% de la an la an. Podiumul este completat de Apple, care pierde un loc și are acum o cotă de 22,1%.

Pentru că tot vorbeam de asaltul producătorilor chinezi, următoarele trei locuri sunt ocupate în ordine de Oppo, Realme și Vivo. Cu creșteri de la an la an de 112%, 160% și respectiv 238%. Desigur, este ușor să crești de la un procent foarte mic, dar viteza cu care se impun produsele chinezești (ajutate și de un preț competitiv) este spectaculoasă.

În top 10 mai vedem nume precum Nokia (HMD Global) sau Motorola, care nu prea se regăsesc în studiile la nivel global. Honor apare și el în listă. Și faptul că tocmai a lansat în Europa un telefon cu Google Mobile Services este un semn că s-ar putea ca și acest brand să câștige tracțiune în viitorul apropiat.

via Counterpoint Research

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep