HomeFeaturedFocusSeria de tablete Android de top Samsung Galaxy Tab S8 prezentata oficial

Seria de tablete Android de top Samsung Galaxy Tab S8 prezentata oficial

Samsung Galaxy Tab S8

Evenimentul Unpacked de aseara al companiei coreene nu a fost doar despre telefoane. Asta deși Galaxy S22 Ultra pare să fi fost vedeta serii. Coreenii au prezentat și familia de tablete Android high-end Samsung Galaxy Tab S8. O serie de dispozitive care împrumută de la telefoane nu doar sistemul de denumiri, dar și alte trăsături.

Avem și aici un model standard, Tab S8, un model S8+ și un Ultra. La fel ca la telefoane, există câteva elemente în comun. Și tot la fel ca la familia de smartphone, există o diferență mai mare, inclusivl la nivel de design între primele două device-uri și modelul Ultra.

Printre elementele comune se numără prezența chipset-ului Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Varianta de top a producătorului american de chip-uri. La fel poate fi considerat și sistemul de operare Android 12 cu interfața OneUI 4.1 peste el. Toate vin cu suport pentru S Pen, cu un S Pen inclus în pachetul standar și cu un design metalic, cu o dungă magnetică pe spate, evidențiată separat, pe care se poate atașa stylus-ul.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra este cea mai mare dintre tablete. Are un display Super AMOLED cu diagonală de 14,6 inchi, rezoluție de 2960 x 1848 pixeli și o rată de refresh de 120 Hz. Ecranul integrează și cititorul de amprentă digitală și, ca o particularitate a acestui model, vine cu un notch în formă de breton. Acolo este integrat un sistem foto frontal compus din două camere de câte 12 megapixeli fiecare.

Și pe spate se găsește tot un sistem dual camera. Aici senzorul principal are 13 megapixeli, iar cel ultrawide 6 megapixeli.

În ceea ce privește opțiunile de memorie, acestea includ 8/12/16 GB de RAM și 128/256/512 GB capacitate internă de stocare. Aceasta din urmă poate fi extinsă și prin microSD.

Acumulatorul are o capacitate de 11.200 mAh și poate fi încărcat cu 45W.

Mai merită evidențiate funcțiile integrare cu Galaxy S22 Ultra ce permit utilizarea ambelor ecrane în anumite aplicații, funcția wireless DeX sau difuzoarele AKG. Vor exista și modele 5G, nu doar WiFi.

Modelele mai mici au ecrane de 12,4 inchi (Super AMOLED, rezoluție 2800 x 1752 pixeli, rată de refresh 120 Hz), respectiv 11 inchi (panel LTPS TFT, rezoluție 2560 x 1600 pixeli, 120 Hz). Aceasta din urmă mută cititorul de amprentă în lateral. Nu mai există designul cu notch, acum camera foto frontală (single) este integrată în marginea superioară. Are o rezoluție de 12 megapixeli.

Pe spate se păstrează același sistem foto dual-camera ca la Ultra.

Acumulatorii lui Samsung Galaxy Tab S8 și respectiv S8+ sunt de 8000 mAh și de 10.090 mAh. Încărcarea de 45W se păstrează.

Deocamdată nu au fost oferite detalii comerciale despre această serie de tablete. În fotografiile oficiale sunt vizibile și o serie de accesorii dedicate.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep