HomeMobileAndroidCum repari problema de Google Play Store blocat in pending

Cum repari problema de Google Play Store blocat in pending

Am observat că din ce în ce mai des magazinul de aplicații Android Google Play Store începe să facă fițe și să rămână blocat cu mesaje Pending pentru instalarea/actualizarea de aplicații. Cum rezolvi rapid problema asta?

De cele mai multe ori o repornire a telefonului ar trebui să scoată Play Store din această stare și să permită actualizarea/instalarea de aplicații noi. Dar ce faci dacă și după două-trei reporniri consecutive Google Play Store se află în aceiași stare și nu îti permite nici să instalezi aplicații noi și nici să le actualizezi pe cele vechi? Pentru unii s-ar putea să nu fie neapărat o problemă pentru că oricum nu au treabă cu actualizarea aplicațiilor folosite și nici nu vor să pună unele noi.

Însă pentru ceilalți situația e dificilă: înainte să renunțați și să vă gândiți să resetați telefonul la setarile din fabrica, încercați ceea ce vă spun mai jos.

  1. Mergeți în setările Android (eu am folosit 12) Settings și de acolo alegeți Apps și App management. Găsiți aplicatia Google Play Store și clic pe ea.
  2. Opriți aplicația apăsând pe butonul Force Stop.
  3. Apoi clic pe Storage usage și de acolo clic pe Clear cache și Clear data.

În principiu acum puteți să reporniți Play Store și să vedeți dacă și-a dat drumul și procesul de update/instalare a pornit. De cele mai multe ori nu mai trebuie să faceți nimic și ați rezolvat problema.

Dacă însă problema persistă atunci intrați înapoi în Apps/App management și opriți aplicația Google Play Store, ștergeți cache-ul și clear data, iar apoi reporniți telefonul (țineți apăsat butonul Power și alegeți Restart) – după repornire situația ar trebui să fie rezolvată.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep