HomeFeaturedFocusKyocera iese oficial de pe piața de smartphone

Kyocera iese oficial de pe piața de smartphone

Kyocera

Cred că vestea mai interesantă aici este dată de faptul că Kyocera mai era pe piața de smartphone de ceva vreme. Pentru că nu s-a mai auzit nimic despre acest producător de un timp destul de îndelungat. Adică de prin 2018. Le-a luat aproape cinci ani să realizeze că nu prea mai sunt activi pe această piață.

Serios vorbind, este o veste oarecum tristă, pentru că este vorba despre o companie care producea telefoane mobile din 1989. Și care astăzi și-a anunțat oficial ieșirea de pe această piață. Cu o mică steluță acolo. Iese de pe piața de consumer, dar rămâne acolo pentru clienții corporate. Dacă aceștia vor mai exista.

Oficialii Kyocera au motivat această decizie prin lipsa de profitabilitate a acestei divizii. Iar pierderea de aproximativ 16.6 milioane de dolari raportată în luna februarie pare să confirme acest lucru.

Compania nu a reușit să rămână competitivă nici în fața altor concurenți din Japonia, precum Sharp sau Sony. Dar mai ales în fața companiilor chineze care au atacat piața japoneză, precum Xiaomi sau Oppo.

E greu, mai ales când strategia comercială nu pare să țină cont de realitatea din teren. Și mă refer aici la anumiți producători care vin cu telefoane ce par supra-evaluate ca și preț de vânzare. Și își scad singure șansele de supraviețuire cramponându-se de această strategie nefericită. Exemple sunt destul de multe, nu doar Kyocera. Sper ca acest anunț să fie un soi de duș rece pentru oficialii altor companii, care să preîntâmpine cumva prăbușirea.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep