HomeFeaturedFocusCum arată noua serie Samsung Galaxy Watch6

Cum arată noua serie Samsung Galaxy Watch6

Odată cu prezentarea noilor modele de smartphone-uri pliabile Samsung a dezvăluit azi și generația a șasea a ceasurilor sale smart. Sub denumirea Watch6/Watch6 Classic găsim noua gamă de ceasuri inteligente ce propun o gamă completă de servicii de sănătate, într-un design elegant, ecran mai mare și margine mai subțire.

Le-am văzut înainte de lansare și am avut timp să mă joc puțin cu ele, și prima impresie este una pozitivă. Seria Watch6 vine cu un design modern, simplu în variante de 40 și 44 mm în timp ce varianta Classic, asociată unui design premium, atemporal are variante de 43 și 47 mm, în culorile negru și argintiu, beneficiind de o ramă rotativă.

Galaxy Watch6 Classic.

La prima vedere, varianta Watch6 Classic a fost mai pe gustul meu, fiind pasionat de ceasuri mai masive. Iar ideea de a folosi cadranul rotativ pentru control mi se pare bună, ajutând atunci când ai nevoie de un control mai bun și condițiile de folosire nu îți permit folosirea eficientă a ecranului touch.

Că am adus în discuție ecranul, el este unul Super AMOLED protejat cu Sapphire Crystal, iar rezoluția modelelor Watch6 Classic este aceiași cu cea Watch6, adică 480 x 480 pixeli pentru modelul de 47mm, respectiv 432×432 pixeli pentru cel de 43 mm. De reținut că Watch6 vine cu display de 44mm și 40mm, față de Watch6 Classic ce are 47mm și 43 mm. Cu alte cuvinte cel mai mare model Watch6 e aproape la fel cu cel mic din seria Watch6 Classic.

Galaxy Watch6 Classic versus Huawei Watch GT3 Pro.

„Cu noile Galaxy Watch6 și Galaxy Watch6 Classic, ne îndeplinim angajamentul de a democratiza instrumentele avansate de monitorizare a sănătății, oferind acum acces mai ușor chiar de la încheietura mâinii”, a declarat TM Roh, Președinte și Head of Mobile eXperience la Samsung Electronics. „De la antrenamentul pentru somn și fitness la informații nutriționale, Samsung oferă modalități noi și convenabile de a ajuta utilizatorii să înțeleagă și să ia măsuri pentru o sănătate și o bunăstare mai bune, în fiecare zi și în fiecare noapte.”

Hardware

Seria Watch6 Classic beneficiază și de cele două butoane pentru accesul în meniu și lansarea de aplicații, prezente pe Watch6, dispuse pe marginea din stânga.

Galaxy Watch6 Classic cu crea de piele.

Modelele Watch6 mi se par orientate către copii/femei datorită dimensiunii mai mici și a modului în care arată – par puțin mai finuțe. Marginea display-ului nu e foarte mare – după cum puteți vedea și în imaginile de mai jos.

Toate cele patru modele lansate azi au aceiași configurație din punct de vedere al senzorilor și a elementelor de monitorizare. De asta amintesc că în plus față de monitorizarea tensiunii arteriale și generarea unei electrocardiograme, existente deja pe seria Watch5, apare noua funcție HR Alert Notification ce ajută utilizatorii să înțeleagă mai bine sănătatea inimii lor, detectând ritmul cardiac anormal de mare sau mic în fundal.

Galaxy Watch6 știe să monitorizeze și temperatura pielii pe durata nopții, oferind informații valoroase, inclusiv urmărirea ciclului menstrual. Apare funcția Fall Detection ce poate evalua o cădere, fie că are loc în timpul exercițiilor fizice, când stai nemișcat sau în timpul somnului, dacă se întâmplă să cazi din pat. Odată ce o cădere este detectată, ceasul tău va alerta automat un număr de serviciu de urgență sau contactele setate special pentru acest tip de incidente.

Software – Wear OS cu One UI

Dincolo de hardware, Watch6 vine cu o experiență îmbunătățită de folosire vizavi de interacțiunea cu aplicațiile și notificările. Cititul și scrisul sunt mai ușoare pe ecranul cu 20% mai mare, care afișează mai mult text pe ecran și o tastatură mai mare – toate acestea menținând o dimensiune confortabilă. Asta și datorită noii configurații Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz cu 2GB RAM.

Trebuie să știți că și opțiunea de control prin gesturi este îmbunătățită și poate detecta mai multe gesturi, care la rândul lor sunt configurate pentru lansarea de aplicații sau operații simple.Seria Galaxy Watch6 aduce capacități mai mari la încheietura fiecărui utilizator.

De reținut că opțiunile de comunicare oferite de seria Watch6 nu se rezumă doar la WhatsApp, Google Calendar sau GMAIL vor avea aplicații dedicate pentru Wear OS.

Cam asta ar fi la prima vedere – aștept să vină în teste ca să vă pot spune mai multe. Dacă ar fi să fac o recomandare, Watch6 Classic de 47 de mm e prima opțiune.

Prețurile pentru Watch6 pleacă de la 1999 LEI pentru varianta de 44mm cu conectivitate 4G și 2349 pentru Watch6 Classic de 47mm cu conectivitate 4G.

Și să nu uit, seria Watch6 vine cu o baterie mai bună pentru a alimenta ecranul mai bun – ca fapt divers, 8 minute cu încărcare rapidă oferă cam 8 ore monitorizare a somnului. Totuși, bateria poate duce maxim 40 de ore, asta la nivel de specificații că în realitate lucrurile nu cred că sunt chiar așa.

Galaxy Watch6 & Galaxy Watch6 Classic – Specificații

 Galaxy Watch6Galaxy Watch6 Classic
Culoare– 44mm: Graphite, Sliver
– 40mm: Graphite, Gold
– 47mm: Black, Silver
– 43mm: Black, Silver
Dimensiuni
& Greutate
– 44mm: 42.8 x 44.4 x 9.0 mm, 33.3g
– 40mm: 38.8 x 40.4 x 9.0 mm, 28.7g
– 47mm: 46.5 x 46.5 x 10.9 mm, 59.0g
– 43mm: 42.5 x 42.5 x 10.9 mm, 52.0g
DisplaySapphire Crystal
– 44mm: 1.5-inch (37.3mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display
– 40mm: 1.3-inch (33.3mm) 432×432 Super AMOLED, Full Color Always On Display
Sapphire Crystal
– 47mm: 1.5-inch (37.3mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display
– 43mm: 1.3-inch (33.3mm) 432×432 Super AMOLED, Full Color Always On Display
ProcesorExynos W930 Dual-Core 1.4GHz
Memorie
& Stocare
2GB memory + 16GB storage
Baterie (standard)Up to 40 hours (Always On Display off) / Up to 30 hours (Always On Display on)
– 44mm: 425mAh
– 40mm: 300mAh
– 47mm: 425mAh
– 43mm: 300mAh
Încărcare24Fast Charging (WPC-based wireless charging)
OSWear OS Powered by Samsung (Wear OS 4)
UIOne UI 5 Watch
SenzoriSamsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light SensorSamsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor, 3D Hall sensor
ConectivitateLTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Durabilitate5ATM + IP68 / MIL-STD-810H
CompatibilitateAndroid 10 or higher and with more than 1.5GB of memory

Ceasurile pot fi deja comandate urmând link-ul de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep