HomeFeaturedFocusApar primii candidați pentru postul de CEO la Microsoft

Apar primii candidați pentru postul de CEO la Microsoft

ford-alan-mulally

Așa cum era evident, locul de CEO al Microsoft, rămas vacant după anunțul lui Steve Ballmer, conform căruia se va retrage în termen de cel mult un an, este motiv de discuții aprinse. Și, deși după preluarea de către Microsoft a diviziei de mobile a Nokia, Stephen Elop părea să fie în pole-position pentru acest scaun, iată că lupta nu va fi deloc ușoara pentru el.

Se pare că o parte din investitorii de top ai Microsoft vehiculează destul de vehement nume care se vor găsi cel puțin pe lista scurtă a posibililor candidați, cele mai rostite nume fiind cele ale lui Alan Mulally, CEO la Ford Motor Company și al lui Mike Lawrie, CEO la Computer Sciences Corporation. Ambii având în cariera lor ascensiuni uimitoare la cârmele companiilor pe care le conduc.

Mike_Lawrie_CSC

Conform celor de la Reuters, se pare că acționarii Microsoft au pornit de la o listă de 40 de candidați, pe care o tot îngustează. Aceleași surse au relatat că fondatorul Microsoft și totodată cel mai mare acționar, Bill Gates, are un vot de veto asupra viitorului CEO al Microsoft. Lucru care demonstrează că, deși s-a dedicat acțiunilor caritabile, Bill Gates este încă aproape de compania pe care a fondat-o.

Via Reuters

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep