HomeFeaturedFocusCum se fura un telefon

Cum se fura un telefon

Ca să fim bine înțeleși, încă din start, discutăm la nivel conceptual. Pentru că dacă vă interesează operațiunea din punct de vedere fizic, sfatul meu este să vă poziționați pe la McDonald’s-ul din Otopeni și să așteptați (nu mai mult de cinci minute) un domn mai caramel la piele, care o să vă întrebe foarte sigur pe el și cu un ton care aduce mai mult cu o afirmație,  “Boss, îți dau un telefon deștept?”. Cu el trebuie să discutați pentru a obține cele mai precise instrucțiuni referitoare la operațiunea în sine. Nu trebuie să vă fie frică de mașina de poliție și de cele două organe proptite de ea, la doar 30 de metri distanță, sunt doar de decor, total inofensive.

Dacă în schimb vă interesează operațiunea la nivel conceptual, alții trebuie să vă fie profesori. Cei de la Goophone, de exemplu. Până acum dovediseră o afinitate pentru produsele Apple, reușind să copieze fidel și rapid un iPhone 5c și un model mai vechi, un iPhone 5. S-ar putea să îi știți și pentru că au fost printre primii care au realizat un telefon tri-SIM.

Însă isprava despre care vreau să vorbim acum, pare să le întreacă pe toate. Apărut de două zile, Samsung Galaxy S5 este deja copiat fidel, la modul la care fotografia de mai sus pare să fie un joc de tipul “găsiți diferențele”. Ba mai mult, cu o configurație interesantă ( un display de 5 inchi și 1920 x 1080 pixeli, un procesor octa-core MediaTek de 2 GHz, 2GB de memorie RAM, dual-SIM, 32 GB memorie internă, un acumulator de 2800 mAh și camere de 13 și 5 megapixeli), cu un preț decent, de doar 300 de dolari, cu un nume parcă făcut în bășcălie (Goophone S5) și cu o disponibilitate în alb, negru, auriu și albastru, Goophone mă face să mă întreb ce naiba mai putea să fure de la Samsung?

Și mai mult, pentru că din punctul meu de vedere între băieții caramel care fură telefoane la propriu și Goophone, care a furat mai mult decât un concept de la Samsung, nu este nici cea mai mică diferență, mă întreb, oare de ce mama zmeilor nu reacționează coreenii? Să fie oare un acord tacit între părți? Să fie Goophone doar un instrument de marketing pentru marii producători? Având în vedere că în doar două zile nu se putea copia atât de fidel un telefon și este evident că au avut acces la niște informații secrete și la un produs la fel de secret, nu putem exclude total această teorie conspirativă.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep