HomeFeaturedFocusSamsung isi confirma intentiile pasnice in zona de patente

Samsung isi confirma intentiile pasnice in zona de patente

Indiferent de mișcările mai puțin inspirate pe care le-a făcut și pe care le-am taxat mereu, este mai mult decât evident că cei de la Samsung au și meritele lor. Și nu mă refer numai la performanțele de vânzări, mă gândesc și la aspecte mai puțin cunoscute ochilor publicului, dar care lasă o senzație plăcută.

Una dintre aceste laturi mai puțin vizibile, în care Samsung face niște eforturi lăudabile este aceea a patentelor, acolo unde, mai ales în industria IT, este foarte ușor să izbucnească o dispută. Tocmai de aceea, personal admir eforturile Samsung de a se transforma într-un pacifist, pe care le-am trecut în revistă săptămâna trecută.

Această direcție îmbrățișată de coreeni se pare că este urmată în continuare. O nouă înțelegere a fost parafată pe același subiect delicat, de această dată cu Cisco, prin care cele două companii își pun la dispoziție una alteia portofoliul de patente deținut de fiecare, cu scopul evitării acțiunilor în instanță. Scopul declarat al celor două părți este și de a stabili un exemplu pentru ca, pe viitor, marile companii să își poată canaliza toate eforturile în direcția dezvoltării produselor lor și mai puțin, sau chiar deloc, în luptele duse prin tribunale pentru proprietățile intelectuale.

Sper din suflet ca Samsung să aibă același ideal și mai ales aceleași rezultate și la mult așteptata întâlnire cu Apple, care are ca scop îngroparea securii războiului și care se apropie.

via Samsung Tomorrow

Articol precedent
Urmatorul articol

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep