HomeFeaturedFocusA sosit Nexus 5: ce pot spune dupa primul contact

A sosit Nexus 5: ce pot spune dupa primul contact

Nexus 5 - 1

Prin amabilitatea LG România am primit spre testare un sample al celui mai așteptat Android al acestui sfârșit de an: Nexus 5. Trebuie să recunosc că aparatul este mult mai atractiv în realitate decât în poze și că se mișcă extrem de fluid. În momentul de față Android 4.4 KitKat este disponibil doar pe Nexus 5 așa că sunt oarecum în liga celor privilegiați care au acces la noul Android. Atâta doar că privit strict în noul Android 4.4, Nexus 5 nu e cu nimic mai presus decât aparatele anterioare.

Nexus 5 - 8

Pe partea hardware, LG a dat lovitura: avem în sfârșit un Nexus construit așa cum trebuie. Într-o oarecare măsură îmi aduce aminte de Nexus One, primul (și până acum singurul aparat Nexus cu adevărat remarcabil): construit cu materiale care să îți lase senzația de fiabilitate și nu un gust amar de plastic.

Îmi place deosebit de mult materialul carcasei – același material cauciucat pe care l-am văzut și pe Nexus One și de care au fost văduvite următoarele două generații de Nexus. Construcția lui Nexus 5 te lasă să crezi că e unibody, în realitate carcasa de pe spate poate fi desfăcută și dacă nu ești atent ai șanse să rupi piciorușele de prindere.

Nexus 5 - 7

Lăsând la o parte acest aspect, marginile rotunjite și forma dreptunghiulară a carcasei lui Nexus 5 îl aduc aproape de design-ul lui BlackBerry Z10, respectiv HTC One. 137.9 x 69.2 și doar 8,6 mm sunt ideale pentru un aparat cu display de 5 inci (mai exact e de fapt 4,95).

Ca de obicei, atunci când am un nou aparat în teste sunt asaltat de cunoscuți ca să îl vadă. Invariabil toată lumea a spus că Nexus 5 e în sfârșit un aparat pe care și-l doresc mulți. Cred că la treaba asta contribuie nu numai forma și materialul carcasei cât și greutatea: 130 g. E drept, te aștepți ca Nexus 5 să fie mult mai greu atunci când îl vezi și surpriza e plăcută după ce îl iei în mână.

Nexus 5 - 9

Are doar trei butoane hardware (volum și pornire/oprire) cele touch fiind emulate software, nefiind fixe ca până acum. Slot-ul pentru microSIM este poziționat în partea dreaptă a carcasei, chiar lângă butonul de pornire/oprire. Cam greu de umblat la el – cardul iese după câteva încercări.

Display-ul de pe Nexus 5 e fenomenal: True HD IPS+, cu rezoluție 1080 x 1920 pixeli (adică o densitate de 445 pixeli, una dintre cele mai bune în momentul de față) e cam tot ceea ce și-ar putea dori cineva. Protecția e dată de Corning Gorilla Glass 3. Îi cred pe cuvânt, nu am de gând să fac teste în direcția asta.

Înăuntru lui Nexus 5 e cam aceiași echipare ca și pe LG G2, smartphone ce se află și el tot la mine în perioada asta. 2GB RAM, cipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 cu procesor Quad-core Krait 400 la 2,3 GHz și Adreno 330 pentru GPU. O selecție de top. Nu e de mirare că interfața se mișcă fluid.

Bateria este de 2300 mAh, abia am început testele așa că nu vă pot spune încă prea multe.

Camera, de 8 MP nu e rea. Cele câteva poze făcute până acum nu sunt deloc rele.

Nexus 5 - 4

Și îmi mai place ceva: LED-uld e notificare poziționat în partea inferioară, chiar sub display.

Nexus 5 - 10

Mi-a luat ceva timp până să mă obișnuiesc cu un Android curat – știți probabil că mă dau în vânt după HTC Sense, interfață pe care o folosesc constant în ultimii 4 ani. Nu pot să zic că e chiar rău să ai un Android curat, însă nu e la fel de convenabil ca atunci când aveam integrate rețelele de socializare și informația curgea automat.

Mă mai joc cu Nexus 5 încă puțin și pe urmă vă spun părerea completă. Până atunci, dacă vreți să știți ceva anume despre el, nu ezitați să mă întrebați.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. niste pareri despre nexus 5 ? mai in detaliu daca se poate, oscilez intre s4, htc one si nexus 5. si sincer ma atrage nexus 5, dar as dori mai multe detalii daca se poate 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep