HomeFeaturedFocusCum aduci Android 5 Lollipop cu Sense pe HTC One M8

Cum aduci Android 5 Lollipop cu Sense pe HTC One M8

DSC_9847DSC_9849

De două zile HTC a dat drumul la updateț-ul OTA Lollipop pentru HTC One M8. Inițial l-au primit cei ce au aparate Developer Edition și cele care sunt deblocate din fabrică. Se pare că procesul de update este destul de lent, primele regiuni fiind cele in Marea Britanie și SUA.

Dacă v-ați săturat de așteptat și vreți să aveți mai repede Android 5.0.1 Lollipop pe HTC One M8 vă arată o metodă. După ce m-am săturat de așteptat am decis că e momentul să fac o schimbare majoră și am forțat update-ul pe al meu HTC One M8, deblocat.

Procesul în sine nu e foarte dificil dacă sunteți familiarizați cu programele de pe PC și nu vă e teamă să încercați ceva nou. Presupune root-area aparatului și instalarea unui ROM terț – adică InsertCoin, dar vă asigur că nu o să vă pară rău.

TREBUIE SĂ ȘTIȚI CĂ root-ând HTC One M8, teoretic pierdeți garanția, deci tot ceea ce veți face, e pe cont propriu fără suport. Și în foarte mici situații e posibil ca ceva să nu meargă bine și să ajungeți să aveți un aparat stricat.

Acestea fiind zise, haideți să vedem ce aveți de câștigat dacă vă hotărâți să vă root-ați telefonul One M8:

1. Posibilitatea de a elimina din bloatware-ul instalat.

2. Posibilitatea de a instala un ROM terț (InsertCoin) mult mai rapid decât cel oficial dat de HTC cu foarte multe elemente de customizare a inetrfeței.

3.Posibilitatea de a folosi opțiuni avansate, care altfel nu ar fi posibile – eu am vrut să îmi root-ez telefonul doar ca să pot folosi AirPlay, programul ce permite integrarea cu un dispozitiv AirPlay și să trimit stream audio (TuneIn Radio) pe o boxă Logitech UE.

4. Personalizarea sistemului de operare

5. Folosirea unui program care să monitorizeze orice acces pe contul root (cel cu cele mai mai drepturi) și așa să puteți vedea dacă vreun malware vă afectează sistemul.

Sper că motivele de mai sus sunt suficiente ca să vă dea imboldul necesar de a face ”nebunia” de root-are a lui One M8 și instalare de Lollipop.

One M8 Lollipop 08

Cum treci la Android 5.0.1 Lollipop cu HTC Sense 6?

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că telefonul e încărcat 100%. Apoi să fiți siguri că ați copiat de pe el toate datele importante: adică documente, poze, filme, muzică, aplicații.

După ce ați făcut asta, sunteți pregătiți. Urmăriți materialul video de mai jos care vă explică cum root-ați HTC One M8 cu o metodă semiautomată, All-in-One Toolkit, pas cu pas:

Primii pași:

1. Descărcați de aici cea mai nouă versiune a pachetului.

2. Deschideți arhiva și extrageți toate fișierele

După ce ați trecut prin toate operațiile descrise în materialul video (cu sfaturi mai detaliate aici.) aveți pregătit smartphone-ul One M8 pentru trecerea la Lollipop cu HTC Sense 6.

Mergeți acum pe forumul XDA și descărcați cel mai recent ROM InsertCoin: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2704539

Copiați ROM-ul în memoria internă a smartphone-ului. Apoi legați smartphone-ul la PC, aveți grijă să aveți USB Debugging Mode activ. Din acest moment va trebui să fiți siguri că aveți copii de siguranță pentru fișierele importante de pe smartphone deoarece procesul de instalare va șterge tot de pe memoria internă și mediul de stocare!

One M8 Lollipop 03

Fiți siguri că în directorul unde aveți pachetul adb ați copiat și cel mai recent firmware. Apoi dați următoarele comenzi:

adb reboot bootloader

fastboot oem rebootRUU

fastboot flash zip Firmware_xx.zip

Apoi reporniți smartphone-ul și verificați dacă cel mai nou firmware e instalat. Reporniți aparatul în meniul TWRP, apăsați Install, selectați arhiva cu InsertCoin ROM Lollipop copiată anterior și dați drumul la instalare. Veți intra într-un meniu grafic precum cel de mai jos:

One M8 Lollipop 05One M8 Lollipop 06

După ce s-a făcut instalarea, HTC One M8 va reporni și va optimiza aplicațiile – trebuie să știți că merge cu compilatorul ART și nu cu Dalvik.

One M8 Lollipop 07

Când se termină va porni HTC One M8 cu Lollipop și HTC Sense 6. Faceți configurările dorite și începeți să îl folosiți.

One M8 Lollipop 09One M8 Lollipop 01

Veți fi uimiți de cât de bine se mișcă!

DSC_9848

Acum e timpul să le mulțumesc pe această cale lui @energyadj și @baadnwz pentru sfaturi și munca depusă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. @dan
    Ai doua locatii unde poti da Wipe cand incepi sa pui un build de InsertCoin. Trebuie sa dai in ambele.

    Poti incerca sa iei noul build 6.0.2 de InsertCoin si sa il instalezi, sa vezi daca problema persista.

  2. Salut. Am facut si eu update la android 5.0 si am 2 probleme acum.
    1. Daca dau restart la telefon, se restarteaza singur de zeci de ori pana intra normal in meniu.
    2. Nu pot activa wi-fi. Nu-i pot da on sau off.. Ai vreo idee cum as putea sa rezolv prb ? Multumesc

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep