HomeFeaturedFocusDe la finala Imagine Cup la TED: MIRA o poveste autohtona de...

De la finala Imagine Cup la TED: MIRA o poveste autohtona de succes

image

O idee a unor studenți din Cluj, călită în două ediții ale competiției Imagine Cup (2010 si 2011), ajunge să fie acum o poveste autohtonă de succes. Proiectul MIRA, adică Medical Interactive Recovery Assistant este o soluție ingenioasă de recuperare prin joc a pacienților cu probleme motorii, ce folosește un senzor Kinect plus un software gândit să măsoare și să stimuleze progresul zilnic.

Îmi aduc cu plăcere aminte de momentul în care am văzut echipa Simplex la finala regională a Imagine Cup din 2010 și mai apoi în cea din 2011 și mă bucur că am putut face parte din juriul care i-a selectat să reprezinte România la finala mondială de la Varsovia și Seattle.

Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu, Cosmin Mihaiu ajutați de mentorul lor Dr. Dan Suciu au demonstrat și ei că nu a contat că nu au câștigat premiul cel mare al competiției și și-au urmărit mai departe visul transformându-l într-o afacere de succes.

Și ce poate fi mai frumos decât să îți promovezi o soluție care ajută oamenii vorbind într-una din sesiunile TED? Cosmin Mihaiu a reușit asta și acum prezentarea lui e pe TED. Felicitări Cosmin!

Vă invit și pe voi să o urmăriți și să vedeți că se poate și la noi!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep