HomeFeaturedFocusMicrosoft vinde bine in Europa

Microsoft vinde bine in Europa

Vorbim de smartphone-uri din seria Lumia, vorbim despre cele mai importante cinci piețe ale Europei (Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania) și vorbim și de câteva steluțe care, luate în considerare, fac ca pe această zonă Microsoft să fie al treilea producător de telefoane inteligente ca și vânzări, după Samsung și Apple. În fine, putem să o luăm și ca pe o răstălmăcire a unor statistici, chestie pe care cei de la Kantar sunt foarte pricepuți să o facă, însă, până la urmă Europa nu este o zonă chiar de ignorat, așa că nici nu putem să nu recunoaștem meritele companiei din Redmond și ale produselor lor.

Prima dintre steluțe, după aia cu cele cinci piețe, se referă la perioada pe care este realizat studiul celor de la Kantar, una atipică pentru astfel de cercetări, care cuprinde lunile iunie, iulie și august ale acestui an. Probabil că cifrele nu ar mai fi arătat la fel de bine pentru un trimestru clasic, probabil că la nivel de întreagă Europă, Microsoft ar fi alunecat în clasament.

kantar top5 europe

Pe de altă parte, având în vedere că marile hit-uri ale Microsoft, Lumia 950 și Lumia 950 XL încă nu au ajuns la vânzare, s-ar putea ca ușoara creștere față de perioada similară a anului trecut să fie doar începutul și să asistăm la o creștere a popularității terminalelor din seria Lumia. S-ar putea ca și noua platformă, cu toate inovațiile ei, să contribuie la acest lucru. Însă acestea sunt doar previziuni, speculații. Vom vedea, cu timpul, dacă potențialul acestor produse nou anunțate va putea fi exploatat corect pentru o îmbunătățire a prezenței Microsoft pe piața de dispozitive mobile.

Cred că am mai spus-o, Microsoft ar trebui să scoată cumva în evidență situația atipică de pe piața din Italia, acolo unde a depășit iOS-ul și se află pe al doilea loc la vânzări.

Să nu o facă oare pentru că platforma Windows nu înseamnă obligatoriu Lumia? Mereu m-a măcinat întrebarea asta!

via Kantar

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep