HomeFeaturedFocusVa invit sa urmariti documentarul Codegirl, despre fetele care ajung sa scrie...

Va invit sa urmariti documentarul Codegirl, despre fetele care ajung sa scrie cod si sa schimbe lumea

fetelecarecodeaza

Pe YouTube e publicat un documentar numit Codegirl ce are în prim plan fete de liceu/școală generală ce s-au apucat să scrie programe și despre dificultățile pe care le întâlnesc într-o lume a IT-ului dominată de bărbați. interesant (sau poate nu), în acest documentar găsim și o echipă de fete din Moldova care au creat o soluție care să informeze oamenii despre calitatea apei din zonă. Apa Pura este proiectul ce oferă informații despre apa potabilă (sau dacă e potabilă), proiectul oferind detalii despre apa din diferite zone, inclusiv cu date legate de posibilele infecții cu E. coli, hepatită, contaminarea cu metale.

codegirl

La fel ca fetele de la Apa Pura din Moldova sunt și altele prin lume. Fiecare echipă constituită exclusiv din fete a trebuit să învețe să scrie cod, să construiască un model de business, să studieze competiția și să facă un material video de promovare, toate astea cât încă erau încă la liceu.

Filmul este făcut ca urmare a competiției Technovation, o idee foarte bună prin care tinerele femei/fete sunt încurajate să vină cu idei care să schimbe lumea și surprinde destul de bine dificultățile pe care acestea le întâmpină.

Sper că v-am făcut suficient de curioși încât să urmăriți filmul:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep