HomeCloud & MobilityIn curand Cortana va putea intelege vorbirea mai bine decat oamenii

In curand Cortana va putea intelege vorbirea mai bine decat oamenii

For Microsoft Technology and Research: A research team photographed in Microsoft's Building 99 in Redmond, Wash. on Thursday, October 13, 2016. Photo by Dan DeLong

Într-un anunț făcut pe blog Microsoft ne spune că a ajuns la niște rezultate remarcabile în ceea ce privește recunoașterea vocală și că după ultimele teste poate să scrie după dictare mai bine decât oamenii. Echipa ce lucrează la tehnologia de recunoaștere vocală și transcriere a cuvintelor a construit un produs care reușește să ofere cel puțin aceleași rezultate ca și o persoană. Iar următorul pas este să o depășească.

Alogoritmii AI pot înțelege o conversație cu o rată de eroare de 5.9%, ceea ce este cam aceiași cu cea reușită de oamenii care au fost rugați să transcrie aceiași conversație – totodată vorbim de cea mai mică rată de eroare pe care o reușește un algoritm în testul de recunoaștere a vorbirii Switchboard.

Cortana are în spate și această tehnologie, așa că nu o să mire pe nimeni când smartphone-ul, consola Xbox, HoloLens sau hub-ul din bucătărie vor fi capabile să ne înțeleagă fără cusur.

Harry Shum, executive vice president în divizia AI spune că: ”nici măcar acum cinci ani nu m-aș fi gândit că putem ajunge aici. Nu credeam că e posibil”.

E o chestie foarte faină cu arie de aplicabilitate extinsă – de la jurnaliștii care vor putea să transcrie mai ușor interviurile la studenții care nu mai trebuie să ia notițe ca să păstreze spusele profesorului și până la mașinile cu pilot automat ce ne vor înțelege mai bine sau casele smart cu care o să putem vorbi nestingheriți.

Practic se deschid orizonturi extrem de interesante în folosirea asistentului digital Cortana.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep