HomeCloud & MobilityVisual Studio vine pe MacOS, sau macar ceva ce seamana cu el

Visual Studio vine pe MacOS, sau macar ceva ce seamana cu el

image-9-800x550

Azi dimineață am apucat să văd un anunț interesant: Visual Studio e disponibil pe MacOS. Doar că între timp lucrurile s-au modificat puțin și de la Visual Studio e disponibil pe MacOS ajungem să spunem că un pachet ce se va numi Visual Studio va fi disponibil pe MacOS.

Probabil că anunțul va fi făcut abia miercuri la conferința Connect() de la New York și vom vedea că de fapt pachetul clasic Visual Studio nu va veni pe MacOS. În schimb va fi oferită cea mai recentă versiune de Xamarin Studio (platforma de dezvoltare C# cross platform) denumită acum  … Visual Studio for Mac.

Visual Studio pe Windows este mult mai complex și mai capabil decât o să fie probabil vreodată Xamarin Studio, însă sună bine să zici că aduci Visual Studio pe MacOS chiar dacă e doar un Xamarin Studio. E mai mult decât nimic și un pas înainte în direcția oferirii serviciilor Microsoft către alte platforme. Gândiți-vă doar la compilatorul Roslyn C# și la pachetul MSBuild, chestii oferite de Microsoft open source.

Informația asta a scăpat de la Microsoft printr-un articol pe MSDN Magazine, acum șters. Însă acolo am văzut și că următoarea versiune de Visual Studio va fi … 2017 și că probabil vom vedea un Release Candidat miercuri sau joi, împreună cu toate elementele de noutate.

Asta ca să ne țină puțin în suspans.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep