HomeFeaturedFocusWindows Phone Marketplace şi-a dublat numărul de aplicaţii în 2012

Windows Phone Marketplace şi-a dublat numărul de aplicaţii în 2012

 

wp8

Dacă tot este momentul acela al anului în care se trag linii şi se fac analize pentru perioada care tocmai se încheie, am aruncat o privire şi în statisticile publicate de cei de la Microsoft.

Care dau câteva cifre despre aplicaţiile din Windows Phone Marketplace.

În anul care tocmai se încheie, au fost publicate peste 75.000 de aplicaţii sau jocuri noi, o cifră care practic dublează numărul de aplicaţii disponibile pentru device-urile care folosesc acest sistem de operare. Dar ştiţi cum se spune, e uşor să creşti când pleci de la zero. Atât Google Play cât şi App Store au un număr mult mai mare de aplicaţii pentru utilizatorii lor, undeva în jurul cifrei de 700.000, aşa că Windows Phone Marketplace mai are de crescut o perioadă pentru a se putea măsura cu competitorii săi.

Altă informaţie făcută publică este numărul mediu de aplicaţii download-ate de fiecare utilizator de Windows Phone 8, şi anume 54. Şi aici mai este mult de lucru, cei de la Apple, de exemplu, lăudându-se cu o cifră medie care depăşeşte 100 de aplicaţii pe cap de utilizator. Totuşi Windows Phone 8 este încă tânăr, aplicaţiile pentru această versiune încă se portează de pe versiunile mai vechi, aşa că, spun eu, aici Microsoft stă onorabil.

Având în vedere că în 2012 Microsoft a schimbat destul de radical sistemul de operare pentru device-urile mobile, şi aplicaţiile pentru acestea se află într-o perioadă de adaptare. Lucrurile par să se afle pe un făgaş normal, loc de creştere este destul, chiar dacă şi competiţia este acerbă. Este o luptă interesantă, din care utilizatorii ar trebui să aibă de câştigat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep