HomeFeaturedFocusiPhone 6s si 6s Plus lansate oficial: mai rapide, mai bune si...

iPhone 6s si 6s Plus lansate oficial: mai rapide, mai bune si cu 3D Touch

2

A trecut și evenimentul Apple din seara asta în care noua serie iPhone 6s a fost exact așa cum știam că o să fie: același design, aceleași dimensiui, cu 3D touch și o cameră foto iSight de 12 MP, ce face poze mult mai bune.

Am uitat ceva? Da, un nou senzor touch ID (mai bun, mai rapid) opțiunea Live Photos și înregistrare video 4K.

aifoane

Pe scurt avem aceleași iPhone-uri 6 și 6 Plus ce au în ele schimbările clasice: procesor mai rapid, GPU mai rapid, display cu protecție mai bună, un nou senzor Touch ID, un nou senzor foto și peste ele 3D Touch.

noua

Treaba asta cu 3D Touch pare să fie elementul esențial al noii serii iPhone 6s. Display-ul de pe iPhone 6s și 6s Plus va putea detecta variațiile de presiune și cu ajutorul software-ului din iOS 9 va ști să facă chestii multiple: de exemplu să ofere preview pentru mesaje, să le șteargă, să le mărească etc. Prin API-urile de rigoare dezvoltatorii vor putea să extindă ceea ce deocamdată a imaginat Apple.

Dacă vă gândiți că de fapt 3D Touch e un fel de long press ceva mai bine realizat s-ar putea să aveți dreptate. Doar că s-a depus efort și în introducerea unui suport hardware care să facă recunoașterea mai bună. Credeți că veți putea să spuneți că apăsați 0,5 s și apoi încă puțin pentru 1,2 s?

doispe

Eu cred că nu, deși ideea că apeși mai tare sau mai încet și software-ul va detecta puterea cu care se apasă e interesantă și are ceva potențial.

sapte

Până nu ajungi să testezi nu poți spune prea multe.

opt

Camera foto de pe noua serie iPhone 6s si 6s Plus e de 12 MP cu iSight. Senzorul a fost îmbunătățit ca să ofere poze mai bune și din demo-ul Apple aș zice că au și reușit. Uitați cum arată niște poze care nu au fost retușate:

douazeci

noauspe

Dincolo de partea de fotografiere noul senzor știe să înregistreze 4K. Asta înseamnă că utilizatorii de iPhone-uri 6s și 6s Plus cu doar 16 GB pentru stocare (liberi vreo 8 și ceva probabil) vor avea mari probleme cu salvarea materialelor.

S-a modificat ceva și la camera frontală, Apple venind cu ideea de a folosi ecranul smartphone-ului pe post de bliț. Ei zic că au făcut și ceva modificări la display ca acesta să se poată aprinde mai intens și să dea posibilitatea de a oferi un fel de bliț pentru camera frontală. Și așa selfie-urile să iasă mai bine.

22

Touch ID-ul este acum la versiunea 2.0, cu opțiuni de recunoaștere mai exactă și mai rapidă a amprentei.

saispe

Pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus s-a ales ca senzorul de monitorizare a mișcării să fie mereu pornit, gata de a colecta date. S-a mers pe varianta în care acesta e embedded în coprocesorul M9.

paispe

 

Bineînțeles iPhone 6s și 6s Plus vor veni cu iOS 9 (Ce va fi lansat pe 16 septembrie) și pot să fie comandate din 12 septembrie urmând ca livrările să fie făcut pe 25 septembrie în primul val de țări agreate.

disponibilitate

Prețurile sunt exact la fel ca anul trecut iPhone 6s de 16 GB începe de la 199 USD cu contract, 6s Plus de 16 GB de la 299 USD cu contract:

preturi

 

A venit și ceva nou: iPhone Upgrade Program, programul prin care cei ce doresc pot plăti 32 USD/lună timp de 24 de luni și au acces la cel mai nou iPhone, dându-l probabil înapoi pe cel vechi. Se deschide frumos calea către un serviciu de leasing pentru smartphone-uri.

Nu în ultimul rând Apple a ținut să precizeze că o noutate importantă pe iPhone 6s și 6s Plus este funcția Live Photos. Adică posibilitatea de a înregistra o secvență video de 3 secunde pe care apoi utilizatorii să o poată folosi pentru a extrage fie animația fie cea mai reușită poză.

Sună cunoscut? Bineînțeles! HTC și Microsoft  (Nokia) oferă de vreo câțiva ani acest tip de opțiune pe produsele din gama One M8/M9 și Lumia.

patru

Pentru gama de culori Apple a decis să aducă un al patrulea membru, roz. Dacă auriul a avut succes de ce să nu meargă și rozul?

trei

Dacă la prima vedere lansarea de iPhone 6s și 6s Plus nu pare să aducă multe elemente noi, mă abțin să dau un verdict până nu văd/testez produsul.

iphone6s_final

Așa că voi încheia succint, la fel ca Apple: iPhone 6s înseamnă de fapt:

  • același design
  • 3D Touch
  • sticlă de protecție mai dură
  • CPU A9 pe 64 de biți cu senzorul M9 de mișcare inclus
  • Touch ID de generația a ouda
  • LTE și Wi-Fi mai rapid
  • cameră foto de 12 MP cu iSight
  • Înregistrare video 4K
  • Camera frontală de 5 MP cu retina flash
  • Live Photos

Am scăpat ceva? A, da. iPhone 6s și 6s Plus sunt cele mai avansate modele de smartphone create vreodată

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep