HomeFeaturedFocusO spargere de 1 miliard USD oprita din cauza unei greseli de...

O spargere de 1 miliard USD oprita din cauza unei greseli de ortografie

CyberSecurity3

Inițial am crezut că e vorba despre un articol-glumă, adică unii au avut posibilitatea să fure 1 miliard USD dintr-o bancă, dar pentru că au fost analfabeți și au scris ”fandation” în loc de ”foundation”, tranzacția a fost blocată.

Ulterior am citit că e pe bune: niște băieți au reușit cumva (vulnerabilitate, inginerie socială, combinație de astea două) să intre pe server-ele Bangladesh Bank și au folosit datele de autentificare încercând să transfere bani. Au trimis cereri de transfer de bani prin Federal Reserve Bank din New York către Philipine și Sri Lanka, din acestea o sumă de aproximativ 81 de milioane USD a putut să treacă, până când o tranzacție (de 20 milioane USD) a fost marcată ca fiind suspectă de către o bancă din Germania, pentru că hoții au scris aiurea niște date în formularele de transfer. Mai exact au ales „fandation” în loc de „foundation” pentru organizația din Sri Lanka ce ar fi trebuit să primească banii. Nemții au verificat Shalika Foundation în Sri Lanka și pentru că, bineînțeles că nu au găsit niciuna, au oprit tranzacția.

Dacă le ieșea isprava, era probabil cea mai mare spargere din toate timpurile. Oricum, cu 81 de milioane USD furate e cel mai mare furt informatic înregistrat până acum, cu toate că o parte din bani a fost recuperată și se lucrează la identificarea și recuperarea celorlalți.

Incidentul se pare că a avut loc în weekend-ul 4-5 februarie.

via Reuters

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep