HomeFeaturedFocusGeely intra pe piata de smartphone prin achizitia Meizu

Geely intra pe piata de smartphone prin achizitia Meizu

Geely

Producatorul auto chinez Geely, care deține și brandurile Volvo, Lotus și Polestar, intenționează să intre pe piața de smartphone prin achiziția companiei chineze Meizu. Deocamdată nu este foarte clar dacă va fi păstrat acest brand, sau noile telefoane vor fi comercializate sub brandul mai sonor, de pe piața auto. Însă tranzacția este deja supusă aprobării organelor competente de pe piața chineză.

Compania auto cochetează de câțiva ani cu piața de smartphone. Au înființat o divizie/companie separată, cu numele Xingji Times, special în acest scop. Această companie s-a bucurat de o finanțare de aproximativ 1,5 miliarde dolari în scopul dezvoltării. Și a reușit să recruteze câțiva manageri de top de la Xiaomi, Oppo sau ZTE.

Acum această companie a pus ochii pe Meizu. Și a făcut deja, așa cum spuneam, primele demersuri în scopul achiziționării acestei companii.

Producătorul de smartphone s-a confruntat cu probleme în ultimii ani. Asta deși activează deja pe piață de aproape 20 de ani. Cifrele sale de vânzări s-au prăbușit și au ajuns să producă doar un milion de unități în ultimul an. Ca o comparație, în anii de top au livrat și 20 de milioane de telefoane.

Pentru Geely interesul în această piață de smartphone este interesantă din două perspective. Prima ar fi cea a profitului direct, dintr-o zonă în care există în continuare potențial enorm. Și care în mod normal va mai fi profitabilă cel puțin câțiva ani buni de acum înainte. Pe de altă parte, este un mod mult mai facil de a avea acces la tehnologii care să fie integrate și în vehiculele sale. Mai ales pe segmentul de vehicule electrice, aflat într-o puternică dezvoltare. Iar elementul comun al celor două, cel puțin în prezent, este dat de partea de chip-uri, care sunt necesare și la telefoane și în automotive. Și care, momentan, sunt încă problematice pentru jucătorii de pe ambele piețe.

Așteptăm formalizarea acestei decizii de achiziție și comunicatele oficiale ale părților implicate.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep