HomeFeaturedFocusApple nu va mai repara iPhone-urile marcate ca fiind furate/pierdute

Apple nu va mai repara iPhone-urile marcate ca fiind furate/pierdute

Serviciile de reparație pentru iPhone-urile marcate drept pierdute/furate nu vor mai putea fi realizate în locațiile autorizate Apple.
Serviciile de reparație pentru iPhone-urile marcate drept pierdute/furate nu vor mai putea fi realizate în locațiile autorizate Apple.

Magazinele Apple și partenerii autorizați nu vor mai putea repara iPhone-urile care sunt marcate drept furate/pierdute în sistemul GSMA, conform unui material publicat de MacRumors. În urma unui material trimis de Apple magazinelor și partenerilor, aparatele înregistrate ca fiind pierdute/furate în sistemul GSMA, vor genera o notificare în cadrul MobileGenius/GSX iar angajații vor trebui să refuze reparația.

Acest lucru vine să completeze directiva conform căreia aparatele care sunt blocate prin Find My Phone, lucru ce ar trebui să fie preluat și folosit și de alți producători. Dar după cum știți foarte bine, operatorii de telefonie fac bani grei de pe urma acoperirii furturilor de telefoane, prin faptul că deși pot să le blocheze accesul în rețele, nu fac asta.

Ce trebuie să știți: dacă aveți un iPhone și nu ați activat încă opțiunea de blocare/urmărire, atunci mergeți în Settings, clic pe profil și apoi verificați dacă aveți activ Find My pentru iPhone. În felul acesta veți avea posibilitatea să localizați telefonul în cazul în care nu îl mai găsiți și chiar să activați Lost Mode (prin care îl blocați) direct din iCloud.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep