HomeFeaturedFocusNikon nu va mai produce camere DSLR

Nikon nu va mai produce camere DSLR

Umblă zvonul că Nikon nu va mai produce camere DSLR.

Citeam că Nikon, după modelul Canon, nu va mai produce camere DSLR din zona pro, concentrându-se pe cele mirrorless.

Informația vine via Nikki Asia, dar nu este confirmată de Nikon. Dacă este adevărată (și nu văd de ce nu ar fi), înseamnă că pasionații foto sunt lăsați puțin în aer, singura variantă rămasă fiind cea a camerelor mirrorless. Treaba asta nu se va întâmpla de mâine, doar că pe termen scurt Nikon nu are planuri de a mai veni cu modele noi. Nikon chiar a spus că zvonul nu este adevărat și că modele existente vor fi produse și vândute în continuare, inclusiv cu suport.

Trebuie sa ținem cont de faptul că ultimul DSLR, adică D6, a fost lansat în februarie 2020, iar intre timp modelele entry D3500 și D5600 DSLR nu mai sunt produse.

Fără doar și poate că există avantaje clare ale camerelor mirrorless, care acum pot aduce o calitate similarală cu DSLR-urile, însă într-un format mult mai mic și permit o calitate superioară pe zona de înregistrare video.

Bineînțeles că fanboys au și sărit să spună și să justifice acest trend ca urmare a calității deosebite oferite de camerele de pe iPhone și cum că lumea nu mai are nevoie de camere foto profesionale. În mare asa este: publicul larg se mulțumește cu pozele de vacanță făcute cu mizeria lor de telefon cu sute de MP, asta până vor să le tipărească și atunci regretă decizia.

Oricât de bune ar fi pozele realizate cu un smartphone, ele nu se compară cu cele făcute de un DSLR. De asta eu car după mine și Nikon-ul în vacanță, pozele cu Huawei, Samsung și iPhone sunt bune doar pt social media. Amintirile se fac cu DSLR-uri și pe viitor cu mirrorless.

Știu că nu sunteți de acord și credeți că smartphone-ul vă este suficient, mai ales dacă credeți mesajele Apple, Samsung sau Huawei.

Via Nikkei

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep