HomeFeaturedFocusLacrimosa concertează în Piața Mare din Sibiu la ARTmania Festival 2013

Lacrimosa concertează în Piața Mare din Sibiu la ARTmania Festival 2013

artmania poster

V-am povestit deja despre cea de-a opta ediție a festivalului ARTmania din Sibiu. Un nou nume se adaugă pe afișul festivalului. Legendara formație Lacrimosa, este acum confirmată în rolul de headliner al zilei de sâmbătă, 10 august. Nu este prima aventură a acestei formații la Sibiu, Lacrimosa revenind în orașul transilvan după cinci ani. Însă, de această dată, formația va concerta în Piața Mare.

Proiectul compozitorului german Tilo Wolff și al artistei finlandeze Anne Nurmi a prins contur în 1990 împletind temele rock cu o lirică pasională și intervenții muzicale clasice și a devenit un un reper esențial al scenei symphonic-metal.

Începuturile trupei sunt încadrate într-o zonă darkwave sau gothic având influențe ocazionale de metal. După cel de-al patrulea album, Inferno (1995), stilul lor s-a orientat mai mult spre gothic-metal, combinând sound-ul metal și gothic-rock cu instrumentația clasică, vioara, trompeta și acorduri definitorii de claviatură. În peste 2 decade de activitate, trupa a scos la lumină o discografie fascinantă prin prisma propriei case de producție Hall of Sermon.

În septembrie 2012 Lacrimosa lansa cel de-al unsprezecelea album din carieră, “Revolution”, reunind în studio o orchestră și un cor extraordinar, alături de doi mari artiști: Mille Petrozza, chiaristul celebrei trupe thrash metal Kreator și Stefan Schwarzmann, bateristul trupei Accept.

Biletele și abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro de oriunde din lume, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro, la prețul de 150 lei/abonament și 100 lei/zi. În curând, ne vom premia și noi cititorii cu bilete la acest festival, așa că stați pe aproape! Până atunci, o mostră de Lacrimosa!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep