HomeFeaturedFocusXiaomi a prezentat oficial modelele Redmi Note 5 si Redmi Note 5...

Xiaomi a prezentat oficial modelele Redmi Note 5 si Redmi Note 5 Pro

Nu o să insist foarte mult pe modelul Redmi Note 5, pentru că este doar o variantă locală (evenimentul a avut loc în India) a lui Xiaomi Redmi 5 Plus. Însă pe de altă parte, Redmi Note 5 Pro este un telefon cu totul nou, de care sunt sigur că se vor bucura și consumatorii din alte piețe, în ciuda disponibilității momentane limitată doar la piața din India. Așa că o să ne concentrăm atenția asupra sa, cu atât mai mult cu cât vine, în bunul obicei al producătorului chinez, cu un raport preț/specificații suficient de atractiv.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro este construit în jurul unui chipset Qualcomm Snapdragon 636 cu procesor octa-core (Kryo) de până la 1,8 GHz și al unui display de 5,99 inchi și rezoluție fullHD+ (2160 x 1080 pixeli, proporție 18:9). Adică un aspect modern, cu margini foarte subțiri ale ecranului.

La nivel de memorii avem trei variante. Una cu 3 GB de RAM și 32 GB memorie internă, una cu 4 GB de memorie RAM și capacitate internă de stocare de 64 GB și una de top, cu 6 GB de RAM și aceeași memorie internă de 64 GB.

În ceea ce privește abilitățile foto, pe partea din spate avem un sistem dual camera compus dintr-un senzor de 12 megapixeli și unul de 5 megapixeli, oarecum învecinat cu senzorul pentru citirea amprentei digitale. Camera foto frontală este de 20 megapixeli și este echipată cu LED flash dedicat. Totul pentru ca funcția de Face Unlock (o premieră pentru Xiaomi) să funcționeze cât mai bine.

Un acumulator cu o capacitate de 4000 mAh (în mod surprinzător, fără suport pentru fast charge), un Android 7.1 Nougat cu MIUI 9 peste el. Nu vine cu USB Type-C, alt semn de întrebare. Însă costă aproximativ 215 dolari, preț pentru versiunea de mijloc, cu 4 GB de RAM și stocare de 64 GB, singura care s-a pus în vânzare pentru moment. Un preț bun, care mă face să cred că va avea ceva succes în momentul în care va ieși din India. Și se va întâmpla acest lucru, nu peste foarte mult timp.

via Xiaomi

1 COMENTARIU

  1. […] Xiaomi a prezentat Redmi Note 5 si Redmi Note 5 Pro pentru piața din India cu o lună în urmă. Acum vine cu o versiune internațională de Redmi Note 5, care este de fapt Redmi Note 5 Pro-ul indian, cu câteva îmbunătățiri tehnice și mai ales software. Cam mare degringolada în sistemul de denumiri folosit de producătorul chinez pentru această familie. […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep