HomeFeaturedFocusRealme pregateste un smartphone cu un senzor foto de 64 megapixeli

Realme pregateste un smartphone cu un senzor foto de 64 megapixeli

Realme

Iată că bătălia camerelor foto de pe telefoane este departe de a fi terminată. Pe lângă numărul de camere cu care poate fi utilat un smartphone (și am văzut aici că Sony pregătește un smartphone cu un total de opt camere foto), se lucrează intens și la rezoluția senzorilor foto. Iar aici Realme (un brand desprins din Oppo) promite că va scoate pe piață primul telefon cu un senzor foto de 64 megapixeli.

Evident, va fi un senzor foto de tip quad bayer, ceea ce înseamnă că va combina patru pixeli într-unul singur, iar rezultatul va fi o fotografie de 16 megapixeli. Fiind realizat de Samsung, numele dat acestei tehnologii este Tetracell.

Din teasingul realizat de oficialii companiei pentru a marca acest eveniment/record pe cale să se întâmple, deducem că telefonul respectiv va avea pe spate un sistem de trei camere foto, cu senzorul principal de 64 megapixeli. Dar și cu alți trei senzori care să îl ajute pe acesta.

Realme

Nu au fost oferite însă detalii despre o dată de lansare. Doar promisiunea că Realme va fi primul care va integra un astfel de senzor într-un telefon.

De aici, probabil că va urma avalanșa. La fel cum acum vedem senzorii de 48 megapixeli în aproape orice mid-range care se respectă, probabil că această soartă va fi împărtășită și de cel despre care am vorbit astăzi.

Am tot spus în ultima vreme că numărul de camere foto nu este mereu reflectat în calitatea fotografiilor realizate. Acum o să vin cu o scurtă completare: nici rezoluția senzorilor nu este direct proporțională cu calitatea lor.

via Android Authority

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep