HomeFeaturedFocusWindows 11 e disponibil oficial. Aflati ce e nou si cum se...

Windows 11 e disponibil oficial. Aflati ce e nou si cum se instaleaza!

Noul Windows 11 e disponibil oficial ca upgrade gratuit pentru sistemele compatibile. Vine cu o interfață redesenată, optimizări pe zona de gaming, numai că poate fi instalat doar pe anumite sisteme!
Noul Windows 11 e disponibil oficial ca upgrade gratuit pentru sistemele compatibile. Vine cu o interfață redesenată, optimizări pe zona de gaming, numai că poate fi instalat doar pe anumite sisteme!

Din data de 5 octombrie Microsoft (după cum anunțase deja) a lansat noul sistem de operare Windows 11, iar utilizatorii cu PC-uri compatibile cu Windows 10 au putut să îl instaleze direct ca upgrade gratuit.

Pentru a înțelege pe deplin magia Windows 11, trebuie să îl încercați. Grafica, sunetele și animațiile superbe aduse de Windows 11, alături de device-uri inovatoare și atractive dezvoltate de partenerii Microsoft și de Surface, le oferă utilizatorilor experiențe unice.”

Ce este de fapt Windows 11? Este un Windows 10 cu o nouă interfață și mai multe funcții noi, implementate pentru a extinde experiența de lucru.

În acest moment, dacă folosiți un PC cu Windows 10 și mergeți la Windows Update o să puteți vedea un mesaj prin care vi se spune dacă sistemul vostru este compatibil cu Windows 11 și cum îl puteți instala. În principiu orice PC cumpărat în ultimii 2-3 ani ar trebui să fie compatibil cu Windows 11 și să permită upgrade-ul gratuit.

Pentru cei ce au ghinion și descoperă un mesaj conform cărora li se amintește că Windows 11 e gata, dar pe PC-ul lor nu poate fi instalat au opțiunea de a achiziționa un PC nou, compatibil sau să încerce să instaleze Windows 11 porning de la o imagine ISO și să ocolească limitările legate de existența TPM 2.0 și a procesoarelor compatibile. Pentru că doar unul dintre cele 4 laptop-uri pe care le dețin a putut face upgrade-ul la Windows 11, o să revin cu niște materiale în care să vă spun ce se poate face pentru instalarea Windows 11 în condiții legale și dacă merită să faceți asta.

Windows 11 este sistemul de operare perfect pentru muncă și învățare pe modelul hibrid. Microsoft înțelege importanța unui sistem de operare flexibil, consecvent și sigur, care funcționează în ritmul utilizatorilor, odată cu trecerea la munca hibridă, care presupune schimbări constante. De aceea, Windows 11 este construit pe fundația Windows 10, care este compatibilă, familiară și ușor de gestionat de către echipele IT. Începând de astăzi, organizațiile pot începe să facă upgrade la Windows 11 pentru PC-urile puternice și prin cloud cu Windows 365 sau Azure Virtual Desktop. Pentru a afla mai multe despre modul în care Windows 11 poate sprijini munca pe modelul hibrid, utilizatorii pot vizita această postare pe blogul Microsoft 365.

Windows 11 introduce o nouă interfață

Microsoft spune că Windows 11 este creat pentru a permite utilizatorului să fie mai aproape de ceea ce îl interesează și să aibă la îndemână lucrurile pe care le îndrăgește. De la noul meniu de Start și noul Taskbar, până la fiecare sunet, font și element de pe desktop, echipa a analizat fiecare pixel și detaliu pentru a le oferi utilizatorilor o experiență modernă, mai proaspătă și mai captivantă decât înainte.

Vă invit să citiți aici care sunt cele mai interesante lucruri introduse de Windows 11, așa cum le-am perceput imediat după primul contact cu acest nou sistem de operare.

Printre lucrurile care ies în evidență, dincolo de noul meniu Start, poziționat pe mijlocul ecranului sunt reintroduse Widget-urile din Vista, un nou feed personalizat alimentat de inteligența artificială și web. Widget-urile aduc la îndemâna utilizatorului final toate elementele de interes pentru acesta, indiferent dacă fac o planificare a zilei, prin intermediul calendarului Outlook sau a integrării listei de sarcini, dacă urmăresc știrile și prognoza meteo sau dacă afișează fotografiile preferate cu OneDrive.

După foarte mulți ani, Microsoft reintroduce în Windows o aplicație de msagerie/colaborare, vorbim aici de Microsoft Teams ce le oferă utilizatorilor o experiență nouă care îi aduce mai aproape de persoanele dragi. Cu un simplu click, aceștia pot utiliza contul personal pentru a conversa prin chat, voce sau apel video cu prietenii, familia și alte contacte, indiferent de dispozitivul sau platforma pe care le folosesc – Windows, Mac, Android sau iOS.

Microsoft Teams nu se adresează doar persoanelor care dețin dispozitive inteligente, astfel că prietenii și familia se pot alătura conversației inclusiv prin SMS. În plus, experiența completă Microsoft Teams poate fi accesată direct din Chat, pentru ca planurile să devină realitate prin programarea evenimentelor, sondaje rapide, partajarea fișierelor și multe altele.

Windows 11 creat pentru productivitate și creativitate

Cu toții folosim astăzi computerele pentru multitasking, la care avem conectate multiple monitoare, folosim o grămadă de aplicați simultan, pentru diferite operații. În acest context, funcțiile Snap Layouts, Snap Groups și Desktops din Windows 11, favorizează concentrarea și ajută utilizatorii să rămână conectați mai mult timp.

Snap Layouts și Snap Groups oferă opțiuni mai puternice de multitasking și de optimizare a spațiului real pe ecran, într-un mod curat din punct de vedere vizual. Cu noile layout-uri împărțite pe trei coloane pentru ecrane mai mari, utilizatorilor le este mai ușor ca niciodată să aibă la îndemână tot conținutul necesar, perfect organizat.

Multe dintre aplicațiile clasice din Windows 11 sunt redesenate pentru a răspunde mai bine nevoilor actuale și mai ales pentru a putea fi folosite pe sisteme hibride ce au și elemente touch. Un exemplu în acest sens este noul Paint.

Sau noul Windows Explorer:

Legat de faptul că multe aplicații sunt redesenate, Microsoft s-a concentrat și să schimbe aspecte care vizează accesibilitatea, elemente ce au fost luate în considerare încă de la început în dezvoltarea noului sistem de operare Windows 11, cu analize amănunțite în ceea ce privește designul și reproiectarea noilor funcții. Astfel, noul sistem de operare (Windows 11) este versiunea de Windows cu cel mai incluziv design, construit cu și pentru persoanele cu dizabilități.

Veți vedea că în Settings se regăsesc colecții de setări, grupate pe zone de interes, în așa fel încât să fie mai ușor de identificat și înțeles.

Funcția Search în meniul Settings vă permite să descoperiți rapid informațiile și setările de care aveți nevoie.

Pentru Windows 11 Microsoft a acordat atenție și părții de securitate, atât pe zona de prevenție cât și pentru eliminare eventualelor probleme:

Iar pentru a face mai simplă descoperirea de aplicații, magazinul de aplicații Windows Store a devenit Microsoft Store și după cum am spus acum câteva zile, din el pot fi instalate chiar și aplicații Android.

Nu în ultimul rând, Windows 11 este optimizat pentru jocuri, în foarte multe situații fiind mai rapid decât Windows 10 și oferind opțiuni avansate pentru HDR. Așa că dacă sunteți pasionat de jocuri, Windows 11 va fi un plus important.

Toate acestea și multe altele se află în Windows 11. Și vă invit să le descoperiți singuri după upgrade.

Spor la descărcat și instalat!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Laptop cu AMD Ryzen 5 2500u nu este compatibil cu Windows 11. Instalat cu ISO fara nicio o problema, instalare curata fara upgrade.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep