HomeFeaturedFocusAmazon a dat poliției filmări Ring fără să fie nevoie de mandat

Amazon a dat poliției filmări Ring fără să fie nevoie de mandat

Amazon a recunoscut că a oferit poliției americane înregistrări video de la camerele Ring fără să fie nevoie de mandat semnat de procuror.
Amazon a recunoscut că a oferit poliției americane înregistrări video de la camerele Ring fără să fie nevoie de mandat semnat de procuror.

Mai zilele trecute vă spuneam cum în spatele unor povești legate de păstrarea intimității și importanța păstrării în siguranță a datelor noastre, marile companii fac ce vor cu ele. Azi vin să vă mai aduc la cunoștință o chestie: Amazon a recunoscut că a oferit poliției americane înregistrări video de la camerele Ring fără acordul utilizatorilor și mai important, fără ca organul să prezinte mandat semnat de procuror.

Asta în condițiile în care în ultima vreme Amazon a avut o colaborare tot mai strânsă cu instituțiile de protecție din mai multe țări – în SUA vreo 2000 de departamente de poliție și pompieri au instalat astfel de camere, iar în Marea Britanie e posibil ca cetățenii de rând să primească așa ceva.

Săptămâna trecută a ieșit la iveală informația conform căreia Amazon a oferit poliției filmări video de pe camerele Ring ale unor utilizatori, fără ca acestora să li se ceară permisiunea sau măcar să fie înștiințați, iar mai rău, organele nici măcar nu au avut nevoie de mandat. Cumva Amazon s-a erijat în organ și a decis că poate folosi datele utilizatorilor fără să îi întrebe de sănătate. Și nu o dată, de mai multe ori – sunt cel puțin 11 ocazii pentru care există documente clare.

Evident că Amazon vine și cu o explicație: când situații de urgență, în care viața oamenilor este pusă în primejdie, va oferi (fără mandat) înregistrările video. Fain nu?

Puneți acum cap la cap informațiile astea: Google modifică datele de localizare după bunul plac, Amazon ne ”spionează” în casă cu Echo și Ring, oferind fără nicio problemă informațiile organelor.

Cum vă face asta să vă simțiți? Cât de simplu va fi unui stat (sau unei companii influente) să fabrice chestii care în realitate nu s-au întâmplat?

Cam nașpa …

Ar fi momentul să începem să mai renunțăm la tehnologie?

via wired

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep