HomeFeaturedFocusIn partea a doua a lui 2013 piata wearable tech are o...

In partea a doua a lui 2013 piata wearable tech are o crestere de 500%. Se anunta un 2014 interesant!

image

Conform unorestimări Canalys, piața de dispozitive inteligente wearable tech (cam toate gadget-urile ce pot fi purtate la propriu – ceas, haine, genți, brățări, inele, ochelari etc.) a fost de aproape 200000 de unități în prima jumătate a lui 2013. Acum, înainte de finalul lui 2013 se prognozează (încă nu sunt cifre complete) o creștere de 500%, poate cea mai importantă pe acest sector din ultima perioadă.

Eșecul Galaxy Gear se pare că s-a vândut în aproape 800000 de unități grație eforturilor de marketing ale Samsung, făcând din compania coreeană liderul incontestabil pe această piață, afirmă Chris Jones, VP and Principal Analyst at Canalys. Pe locul următor are loc Pebble, un proiect mult mai complet (funcționalitate și autonomie mult mai bună), căruia îi lipsește un buget similar de marketing ca să poată să se impună.

image

Ceea ce estimam și eu se pare că se va întâmpla: următoarele 12 luni vor fi foarte dinamice în zona de wearable tech, piața având șase mari să se schimbe semnificativ, inclusiv cu noi jucători (Apple, Nokia, HTC) și probabil un nou lider.

Schimbările așteptate vor veni din zona cipurilor folosite, a senzorilor pentru sănătate și fitness, display-uri mai economice, sistemele de operare mobile și nu în ultimul rând materialele și design-ul. Sunt practic exact acele zone în care actualele produse din categoria wearable tech suferă.

Cred că pentru 2014 asta va fi zona cu cea mai bună dinamică, mai ales că acum smartphone-urile și tabletele par a fi într-un impas legat de inovație. CES-ul o să ne dea primele informații și mai mult ca sigur ca la Mobile World Congress o să aflăm și mai multe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep