HomeOpiniiTortul, Instagram-ul, sexul si... AI-ul

Tortul, Instagram-ul, sexul si… AI-ul

E clar, v-am dat serios de gândit cu acest titlu! Și eu am căzut pe gânduri în momentul în care am citit materialul respectiv și nu musai din motive care țin de povestea directă, ci mai degrabă datorită cauzelor din care aceasta a derivat. Dar înainte de a vă spune ce mi s-a părut mie aiurea, trebuie să fac o scurtă descriere a situației, pentru cei care nu sunt la curent cu isprava Instagram-ului, una care i-a făcut foarte populari (dar nu în sensul bun al cuvântului) peste noapte.

Se pare că unei gospodine i-a fost suspendat contul de Instagram pentru că poza pe care tocmai o postase (și pe care o vedeți mai jos), care prezenta un tort specific sărbătorilor pascale, numit Easter Simnel Cake, a fost confundată de algoritmul de filtrare al fotografiilor obscene cu o imagine cu caracter pornografic, cel mai probabil un sân. Singura chestie care chiar este haioasă, este că săraca femeie a decorat tortul cu niște bile de marțipan alb presărate cu pudră de cacao, bile care îi reprezentau pe Isus și apostolii săi. Bănuiesc că Isus este cel din mijloc, confundat cu un sfârc.

În rest, din păcate, nimic nu mai parte amuzant. Poate cu excepția hashtag-ului generat de fiica gospodinei, care în încercarea de a-și arăta revolta față de toată această situație a pornit avalanșa #Boobgate!

easter simnel cake instagram boob

Mie toată isprava asta mi-a oferit o perspectivă destul de sumbră asupra ceea ce se poate întâmpla atunci când lași AI-ul să se ocupe de anumite job-uri. Și aici vorbim despre o chestie fără implicații majore. Inteligența artificială este prezentă în foarte multe industrii și are sarcini mult mai sensibile decât filtrarea unei poze, însă iată că poate judeca total pe dos o situație extrem de simplă.

Mi se pare aiurea și că Instagram-ul are o asemenea politică împotriva fotografiilor cu caracter sexual explicit, în condițiile în care obscenitatea este la ea acasă în multe poze care trec fără probleme prin aceste filtre (asta că tot este la mare modă Dan Bilzerian, cocalarul armean care umple Facebook-ul de buci, țâțe și avioane private pentru a le arăta muritorilor de rând cât de realizat este el). Pudoarea asta a societății americane este puțin cam deplasată în condițiile în care Trump instigă aproape zilnic la televizor și oamenii se împușcă pe străzi. Este părerea mea!

Pe de altă parte, sper din suflet ca pățania gospodinei noastre, Sue Moseley pe numele ei, să fie un avertisment serios pentru cei care umplu Facebook-ul și alte rețele de socializare cu poze cu mâncare! Nu mai postați farfuri, platouri, chiolhane și alte trăznăi culinare, dăunează grav identității voastre virtuale!

via Digital Trends

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep